19 Aralık 2025
Altın 5959.596
BIST 11335.05
Dolar 42.7883
Euro 50.1911
Sterlin 57.2552
Ankara -3°C

Bbp'li Mustafa Aydın: "Gölyazı Kaderine Terkedildi"

Bbp'li Mustafa Aydın: "Gölyazı Kaderine Terkedildi"
Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, tarihsel geçmişi, coğrafi konumu ve doğal güzelliği olan Gölyazı'nın şimdiye kadar hakettiği hizmeti alamadığını savundu.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, tarihsel geçmişi, coğrafi konumu ve doğal güzelliği olan Gölyazı'nın şimdiye kadar hak ettiği hizmeti alamadığını savundu. Aydın, "Gölyazı kaderine terkedildi." dedi.

Vatandaşların büyük bir kısmının, geçimini gölden sağladığına işaret eden Mustafa Aydın, "Ancak gölün aşırı derecede kirlendiği tespit edildiği halde, temizleme yapılmadı. Ayrıca Uluabat Gölü'nün antik göl olması nedeniyle, Gölyazı 1. derecede Sit alanı olarak ilan edildiğinden, imarla alakalı halk büyük sıkıntılar çekmekte." şeklinde konuştu.

Gölyazı'da bazı evlerin bakımsızlıktan çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken BBP Nilüfer İlçe Başkanı Aydın, "Gölyazı'nın çevresi yaklaşık 300 metre civarında. Kıyı kanunu, kıyıya 100 metreden fazla yanaşamazsın diyor. Hal böyle olunca yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan evlere müdahale edilemiyor." dedi.

Nilüfer Belediye yetkililerinden aldıkları bilgilere göre, kıyı kanunu maddesinin, en azından gölün yükselme mesafesi olan 8 metreye düşürülmesi için, bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmamısan rağmen henüz bir netice alınamadığını ifade eden Mustafa Aydın, "Gölyazı'da, alt yapı ve kanalizasyon sistemi bulunmamakla birlikte, şiddetli esen rüzgârlar sebebiyle sık sık elektrik kesintileri yaşanmakta. Evsel atık suları evlerin önünden açık bir şekilde geçmekte." şeklinde konuştu.

Aydın, aile hekimliğine geçilmesine rağmen sağlık ocağının da haftada iki gün hizmet verdiğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir