16 Aralık 2025
Altın 5881.72
BIST 11354.27
Dolar 42.7059
Euro 50.2326
Sterlin 57.2287
Ankara 4°C

Bdp’yi Tatlıses Paniği Sardı

Bdp’yi Tatlıses Paniği Sardı
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e saldıranlar arasında terör örgütü PKK’lıların da olması ve BDP’li yöneticilerin tutuklanması, parti içinde paniğe neden oldu.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e saldıranlar arasında terör örgütü PKK’lıların da olması ve BDP’li yöneticilerin tutuklanması, parti içinde paniğe neden oldu. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da basın açıklaması düzenleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıda BDP’lilerin tutuklanmasının komplo olduğunu savunmuştu. Bugün ise BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş basın toplantısı düzenleyerek, Parti Meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’na yöneltilen 3 suçlamanın bulunduğuna dikkat çekti!

Beştaş, “Ruşen’e yöneltilen 3 suçlama var. Olayın faili olduğu belirtilen Abdullah Uçmak’ın evinin yakınlarındaki bir ankesörden çağrı bırakılmış. Ama konuşma olmamış. Bunun yanında mailine bir mail atılmış. Ancak mailin atılması ve okunması arasında geçen süre 1 saniye. Mail adresi bir ilaç kupürünün üzerinde bulunmuş. Bunun nasıl olduğunu kendisi de bilmiyor. Medya’nın bu anlamda bilgisiz olduğu ortadadır. Ismarlama haber yapılıyor.” iddiasında bulundu. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırının ardından aralarında BDP parti meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanması BDP cephesinde paniğe oldu. Tatlıses’in, AK Parti aday adaylığı için başvuruda bulunması ve Güneydoğu’da ciddi bir oy potansiyelinin olması nedeniyle BDP üst üste açıklamalar yapıyor. BDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Beştaş Danış, tutuklamanın Tatlıses olayı ile ilgili olmadığını öne sürerek, BDP parti meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’nun örgüt üyeliğinden tutuklandığını, medyanın bu konuda bilgisiz olduğunu savundu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Danış, Mahmutoğlu’nun Tatlıses olayı ile ilgili tutuklanmadığını iddia ederek, şunları söyledi: “Arkadaşımız, Tatlıses suikastı ile ilgili tutuklanmadı. Örgüt üyeliğinden tutuklandı. Zaten 2010 yılından beri teknik takip altında. Öyle bir şey olsa tespit edilirdi. Arkadaşımıza sorguda sadece parti içi çalışmaları ile ilgili sorular sorulmuş. Bu komplo titizlikle hazırlanmıştır. Bir telefon görüşmesi yok, mail adresi ise herkesin eline geçebilir. Ruşen Mahmutoğlu’nun hiç kimse ile ilişkisi olmadığı halde başkaları olayı gerçekleştirenler ile ilişkilendirilmek istenmiştir. Türkiye ileri demokrasi adına bizleri yargılamak istiyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir