
B'ıota Laboratuarları Genel Müdürü Dündar: Kibir İnsanı Zıvanadan Çıkarır
B'IOTA Laboratuarları Genel Müdürü Cihat Dündar, başarıyı yakaladıktan sonra gurur ve kibir yapmanın insanı zıvanadan çıkaracağı uyarısında bulundu. İstenmeyen tüyleri
İstenmeyen tüyleri ve saç dökülmesini önleyen BİODER ve BIOXCIN gibi ürünleri geliştiren B'IOTA Laboratuarları Genel Müdürü Cihat Dündar, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin davetlisi olarak Erzurum'a geldi.
Fakültenin konferans salonunda öğretim üyeleri ve öğrenciler ile söyleşi yapan Cihat Dündar yoğun ilgi gördü.
Belli bir başarıyı yakaladıktan sonra gurur ve kibre kapılmanın insanı zıvanadan çıkaracağını açıklayan Dündar, "Bunu unutmayın, bu en büyük tehlike. Bir gün iyi yerlere geleceksiniz, sizi gururlandıracak, kibirlendirecek çok şeyler olacak bunlara dikkat edin. Ben bir öğretim görevlisi kadar okurum, okuduğumu uygularım, teori ile pratiği birleştiririm. Hedefi olmayan rotasız gemiye benzer. Firmalar belli alanlarda uzmanlaşıyor, her işte çırak olacağına bir işte usta ol. Bir insan her işi yapamaz." şeklinde konuştu.
Almanya'da dünyaya geldiğini belirten Dündar, 12 yaşlarında sivilcelerinden kurtulmak için okuduğu şifalı bitkiler kitabının ilerleyen yaşlarda kendisini nasıl ticarete yönlendirdiğini anlattı.
Şırnak'ta vatani görevini yaptığı sırada bayanların konuşurken ağzını kapatmasının sebebini araştırdığını kaydeden Dündar, "Niye kapattıklarını anlamadım acaba dişleri mi bozuk diye düşündüm. Sonra öğrendim ki meğer dudak üstü ve çene bölgesinde kıllar var. Kendi kendime 'kıllar kadınları çok rahatsız ediyormuş meğer' diye bir kanıya vardım. Kendi kendime 'Ya Cihat sen daha önce sivilcelere karşı çare bulabildim, bu kıllara da çare bulabilir misin?' dedim. Askerde aylarca bunu düşündüm ve kafaya taktım. Bitkilerle bu sorunu çözeceğim. Askerden sonra 3 yıl süreyle kıl ve bitkiler üzerine araştırma yaptım. Bununla ilgili belki binlerce yayın ve kitap üzerinde araştırma yaptım." diye konuştu.
Bitkilerle bulduğu ürünün denemesini yakın çevresinde yaptığını ve olumlu sonuç aldığını açıklayan Dündar, daha sonra üniversiteden tetkik olarak sağlıklı olduğu yönünde onay aldığını ve ürünü piyasaya sürdüğünü dile getirdi.
Gazeteye ilan verdikten sonra talep patlaması yaşadığını ifade eden Dündar, 6 yıl içerisinde 31 ülkeye ihracat yapan bir firmaya sahip olduklarını vurguladı.
B'IOTA laboratuarları ile ortak çalışma yapacaklarını belirten Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Akçay ise stajyer gönderme sözünü de aldıklarını açıkladı.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.