1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bitlis’in Seyir Terası Ramazan Ayına Yetiştirilecek
Bitlis’in Seyir Terası Ramazan Ayına Yetiştirilecek

Bitlis’in Seyir Terası Ramazan Ayına Yetiştirilecek

Bitlis Belediyesi tarafından yapımına başlanan seyir terası inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor.

A+A-

Bitlis Belediyesi tarafından yapımına başlanan seyir terası inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşaatın en geç Ramazan ayının ilk gününe yetiştirilip ilk iftarın seyir terasında Bitlis manzarasına karşı yapılması planlanıyor.

Bitlis'in en hakim tepesi sayılan Şerifbey Tepesi'nde belediye tarafından yapılan betonarme çalışmalarının tamamlandığı seyir terasında son olarak asansör ve diğer çalışmalar yapılıyor. Yeşillendirme, otopark ve çocuk oyun alanlarının da yapılacağı seyir terasının kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, çalışmaların en geç Ramazan ayının ilk gününe yetiştirileceğini söyledi. Seyir terasının tamamen Mardin taşıyla kaplanacağını anlatan Başkan Alaydın, "İnşallah kısa sürede inşaat tamamlanacak ve ilk iftarımızı da bu terasta yaparız. Terasın en büyük özelliği Bitlis'i her haliyle tepeden izleyebilmek. Biz de bu güzellikten herkes faydalansın istedik. Ayrıca engelli kardeşlerimiz için de teras içinde asansör sistemini kurduk." dedi.

Şu an için Şerivey Tepesi olarak adlandırılan tepenin isminin de İdris-i Bitlis Tepesi olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Alaydın, isim değişikliğini de kısa sürede yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Bitlis’in seyir terası Ramazan ayına yetiştirilecek

Bitlis’in seyir terası Ramazan ayına yetiştirilecek

Bitlis’in seyir terası Ramazan ayına yetiştirilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.