1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bozok Üniversitesi'nden Mezun Olan İlk Doktor İçin Tören Düzenlendi
Bozok Üniversitesinden Mezun Olan İlk Doktor İçin Tören Düzenlendi

Bozok Üniversitesi'nden Mezun Olan İlk Doktor İçin Tören Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Bilimi dalında ilk doktora mezununu verdi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Bilimi dalında ilk doktora mezununu verdi. Üniversitenin ilk doktor mezunu olan Tuğce Işıkhan Erdal’a cübbesini Rektör Prof.Dr. Tamer Uçar giydirdi.

Dr.Erdal, tören yaptığı konuşmada, "Bozok Üniversitesi'nde yetişen ve doktor unvanını kazanan ilk akademisyen olmaktan çok mutluyum." dedi. Dr. Erdal, kariyerini edinmesinde katkısı bulunan tez danışmanı Prof. M.Öcal Oğuz ile Rektör Prof.Dr. Tamer Uçar ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Tugce Işıkhan Erdal, 'Türk Halk Bilimi' dalında "Fuzuli Şiirlerinde Varyantlaşma' konusunda hazırladığı teziyle jüri sınavından başarıyla çıktı.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin ilk doktor mezunu unvanını da edinen Dr.Erdal, bundan böyle Bozok Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktor olarak görev yapacak.

Törende Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı ve Tez Danışmanı Prof.Dr.M. Öcal Oğuz ve Rektör Prof.Dr.Tamer Uçar birer konuşma yaptı. Prof Öcal, "Bozok Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne ilk doktora mezununu vermesinin üniversite açısından gurur verici özel bir durum olduğunu vurguladı. Tuğce Işıkhan Erdal’ın Gazi Üniversitesi'nden öğrencisi olduğunu bildiren Prof.Öcal, "Bu öğrencimin benim memleketimin topraklarındaki üniversitenin ilk mezun doktoruydu ve alanında bundan sonra Yozgat’ta hizmet verecek olması beni mutlulukla heyecanlandırdı." dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar ise üniversiteden ilk doktorun mezun olması nedeniyle bugünü onur günü olarak nitelendirdi. Uçar, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde doktora programlarının devam ettiğini hatırlattı.

Konuşmalardan sonra Dr. Erdal’a cübbesini Rektör Uçar giydirirken plaket ve belgelerini de sırayla Prof.Dr. Öcal Oğuz, Prof.Dr. Ali Yakıcı ve Prof.Dr.İsmail Hakkı Aksoyak’tan aldı.
CİHAN

Bozok Üniversitesi'nden mezun olan ilk doktor için tören düzenlendi

Bozok Üniversitesi'nden mezun olan ilk doktor için tören düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.