1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bu Yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yapamaz"
Bu Yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yapamaz

"Bu Yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yapamaz"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan çocukları kabulünde önemli değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan çocukları kabulünde "Bu yapılanları devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bence yapamaz. Ama sizler amatörce, büyük bir aşkla, şevkle Türk kültürünü dünyaya ulaştırma ve tanıştırmada gösterdiğiniz gayret gerçekten her türlü takdirin üzerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Mahkeme Başkanı Kılıç, Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan çocukları makamında kabul etti. Çocuklarla tek tek konuşan ve sıcak ilgi gösteren Kılıç'a çocuklar şiirler okudu, şarkılar söyledi. Olimpiyatlar anısına Kılıç'a plaket takdim edildi, çocuklar hediye sundu. Gerçekten çok büyük mutluluk duyduğunu, son derece sevinçli olduğunu dile getiren Kılıç, dünyada Türkçe konusunda yapılan bu faaliyetleri büyük bir ilgiyle izlediğini vurguladı. Türk kültürünü bütün dünyaya tanıtmada, ulaştırmada gösterilen bu gayretten dolayı bütün hocalara, öğretmenlere minnet ve şükran borçlu olduklarını belirten Başkan Kılıç, şöyle devam etti: "Zaman zaman yurt dışına gittiğimizde, bunu çok yakından görüyoruz. Bu yapılanları devlet olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bence yapamaz. Ama sizler, amatörce büyük bir aşkla, şevkle Türk kültürünü dünyaya ulaştırma ve tanıştırmada gösterdiğiniz gayret gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. O yönüyle Türk milletinin size çok büyük borcu olduğunu ifade etmek isterim."

"GERÇEKTEN SÖYLENECEK SÖZ BIRAKMIYOR"

Bunun sadece Türk kültürünün dünyaya ulaştırılması değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal alanlarda da etkileri düşünülecek olursa boyutlarının çok daha büyük olduğunun görüleceğinin altını çizen Kılıç, yurt dışına gidip gelen işadamlarından duydukları kadarıyla bugün Türk ekonomisinin, özellikle ihracat-ithalat ve dış ticaret konusunda orada adeta bir köprü görevi gördüğünü ifade etti. Oradaki insanlarla buradan giden işadamlarını tanıştırma konusundaki gayretlerin gerçekten ayrı bir boyutu olduğuna dikkat çeken Kılıç, işadamlarının da büyük bir şükran borçlu olduğuna emin olduğunu kaydetti. "Bu çocuklarımızı, yavrularımızı görünce insanın duygulanmaması mümkün değil." diyen Başkan Kılıç, Türk kültüründen, şiirinden, müziğinden, konuşmasından parçalar sunmuş olmalarının ve Türkiye'ye olan bütünleşmelerinin söylenecek söz bırakmadığını vurguladı.

"ÜLKEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkçe Olimpiyatları'nın bu yılki 'Evrensel Barışa Doğru' temasına da değinen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "İnsan gerçekten her yerde insan. Türkiye veya dünyanın başka bir yerinde olsun aynı insanlık onuruna, aynı insanlık duygularına sahip olan bir yapıya sahip. Dolayısıyla da evrensel doğruları, evrensel ölçüleri her yere taşıdığımız sürece aşamayacağımız şey yoktur. Bu evrensel doğrular ve ölçülerle insanlara daha çabuk ulaşıyoruz. Yurt dışında dünyadaki insanlara daha çabuk birlikte ve beraber olma konusunda bir zemin hazırlanıyor. Bu yönüyle çok güzel bir konu tespit etmişsiniz. Zaten sizin bu yaptığınız da evrensel barışa katkıdan başka bir şey değil. Sizleri kutluyorum ve ülkem adına da gerçekten teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum." diye konuştu. Çocuklara hediye veren Başkan Kılıç, hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Haşim Kılıç: Bu yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz

Haşim Kılıç: Bu yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz

Haşim Kılıç: Bu yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz

Haşim Kılıç: Bu yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz

Haşim Kılıç: Bu yapılanları Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.