1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Liman ve iskelelere ilave denetim
Liman ve iskelelere ilave denetim

Liman ve iskelelere ilave denetim

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğine göre, artık yabancı limanlara uğrayarak Türkiye'ye gelen Türk Bayraklı gemiler de, harici sefer yapanlar gibi kontrol edilecek!

A+A-

Liman ve iskeleler artık daha sıkı denetlenecek. Yabancı bir limana uğrayarak Türk limanına gelen Türk Bayraklı gemiler, harici sefer yapan gemiler gibi kontrole tabi tutulacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Limanları Ve İskeleleri Arasında Deniz Taşıtlarıyla Yapılan Taşıma İle Yükleme Ve Boşaltmalarda Gümrük Gözetim Ve Kontrolü Usul Ve Esaslarına İlişkin Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÖZETİM ALTINDA YÜKLENECEK!..

Buna göre, gümrük idaresinin bulunduğu liman ve iskelelerden yapılacak yüklemelerde kaptan ve acente tarafından yüke ilişkin 3 nüsha olarak düzenlenecek beyanname, gümrük idaresine ibraz edilecek. Eşyalar, beyannameye göre kap ve içeriği kontrol edilerek gözetim altında yüklenecek ve beyan edilmemiş olanlar ile beyana göre fazla çıkan miktar için ek bir beyanda bulunulmadıkça ya da yeni beyanname düzenlenmedikçe yüklemeye izin verilmeyecek. Gerek görüldüğü durumlarda ise eşyanın kapsamlı tespiti yapılacak.

BAŞKA LİMANDAN İLAVE YÜK

Geminin, gümrük idaresi bulunan başka liman veya iskelelerden ilave yük alması gerektiğinde, oradaki gümrük idaresince öncelikle beyanname ile taşınan eşya karşılaştırılarak, incelemeler yapılacak. Şüphe uyandıracak bir durum bulunmadığı takdirde, daha önceki mevcut yükle birlikte, söz konusu yeni yük için yeni bir beyanname düzenlenerek belirli şartlar çerçevesinde eşya gemiye yüklenebilecek.

BOŞALTMA YERİ DEĞİŞTİRİLEBİLECEK!

Beyannamede kayıtlı eşyanın tamamının ya da belirli kısımının varılacak liman veya iskeleye boşaltılmasından vazgeçilmesi durumunda, eşya varış limanı yolu üzerinde gümrük idaresi bulunan liman veya iskelelerden herhangi birine boşaltılabilecek.
Gümrük idaresi bulunmayan liman ve iskelelerden yapılacak yükleme ve boşaltmalarda ise liman başkanlıkları yetkili ve sorumlu olacak!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.