07 Nisan 2026
Altın 6495.18
BIST 12433.5
Dolar 44.3489
Euro 51.3612
Sterlin 59.3752
Ankara 14°C

Buğdayda Doğru Ve Dengeli Gübreleme İçin Tarla Günü Düzenlendi

Buğdayda Doğru Ve Dengeli Gübreleme İçin Tarla Günü Düzenlendi
Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Aslıhantepecik köyünde düzenlenen Tarla Günü'nde "Buğdayda Doğru ve Dengeli Gübreleme" konulu tanıtım çalışması yapıldı.

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Aslıhantepecik köyünde düzenlenen Tarla Günü'nde "Buğdayda Doğru ve Dengeli Gübreleme" konulu tanıtım çalışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliği ile düzenlenen tanıtım çalışmasına çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kutfettin Deper, Prof. Dr. Habil Çolakoğlu, Ziraat Mühendisi Cemal Günaydın ve çiftçiler katıldı.

Buğdayda doğru ve dengeli gübreleme kapsamında Aslıhantepecik Köyü'nde ikamet eden ve çiftçilikle uğraşan Mehmet Alkan'a ait 32 dekar alan 4'e bölünerek 8 dekarlık parseller oluşturuldu. Bu dört parselin birinde çiftçi Mehmet Alkan kendi bildiği gibi gübreleme gerçekleştirdi. Diğer 3 parselde toprak analizi doğrultusunda gübreleme yapıldı.

Yapılan çalışmanın 2 yıllık olarak planlandığı belirtilerek, 2013-2014 üretim sezonu içerisinde aynı parsellere aynı gübrelerin ile tekrar kurulacağını ve sonuçları raporlanıp duyurulacağı açıklandı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir