1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yahşibey Caddesi'nde Cephe Düzenlemesi Yapılıyor
Yahşibey Caddesinde Cephe Düzenlemesi Yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde Cephe Düzenlemesi Yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘yaşayan, canlı bir tarih başkenti Bursa’ hedefiyle Altıparmak ile Muradiye’yi birbirine bağlayan Yahşibey Caddesi’nde eski evlerin cephesini düzenleme çalışması başlattıBüyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tari.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘yaşayan, canlı bir tarih başkenti Bursa’ hedefiyle Altıparmak ile Muradiye’yi birbirine bağlayan Yahşibey Caddesi’nde eski evlerin cephesini düzenleme çalışması başlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarih başkenti kimliğini öne çıkaran çalışmaları kapsamında Yahşibey Caddesi’ndeki eski evlerin de cephelerinin yenilenmeye başladığını söyledi. Yahşibey Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa’nın ayağa kaldırılması, yaşayan, canlı bir tarih şehri Bursa’nın oluşturulması konusundaki faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda anıtsal yapılar başta olmak kentin pek çok noktasında eserler restore ediliyor, işlevlendiriliyor ve gerçek bir müzekent oluşturuluyor” dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras dalında yaptığı en önemli çalışmalardan birinin de sokak ıslahı olduğunu söyledi. Özellikle özgün dokusu olan tarihi sokak ve mahallerin bu noktada önem kazandığını kaydeden Başkan Altepe, “Muradiye ile Altıparmak arasında bulunan Yahşibey Caddesi de özgün sivil mimarlık örneği yapılarımızın hakim olduğu bir sokak. Burada bulunan 74 bina komple elden geçiriliyor. İki semti bağlayan cadde özgün bir yapıyla komple boydan boya düzenlenecek. Bursa’ya gelen turistlerin ilgisini çekecek bölgelerden biri olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, 74 binanın tamamının cephelerinin düzenlendiğini ifade ederek, “Binalar elden geçiriyor, çatısından çerçevelerine doğramalarından binaların dışındaki klima ünitelerinin gizlenmesine her türlü detay ele alınıyor. Böylece caddedeki görüntü boydan boya değişiyor. En kısa zamanda çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kültür ve medeniyetin izlerinin bölgeye değer katacağını ifade eden Başkan Altepe, kentin merkezindeki caddelerin cephe düzenleme çalışmalarının da önemine değinerek, “Bursa, kabuk değiştiriyor. Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri düzenlendi, Altıparmak Caddesi de düzenleniyor. Daha sonra Setbaşı, İnönü, Ulu Cadde gibi tramvay hattının geçtiği hatlar ve ana güzergahların hepsi düzenlenecek. Bursa’nın silüeti değişiyor. Düzenli bir tarih kenti Bursa oluşuyor” diyerek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
CİHAN

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Yahşibey Caddesi'nde cephe düzenlemesi yapılıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.