1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Büyükşehir, Denizi Kirleten Gemilere Göz Açtırmıyor
Büyükşehir, Denizi Kirleten Gemilere Göz Açtırmıyor

Büyükşehir, Denizi Kirleten Gemilere Göz Açtırmıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı denetimlerde deniz kirliliğine neden olduğu tespit edilen iki gemiye 65 bin 412 lira ceza uyguladı.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı denetimlerde deniz kirliliğine neden olduğu tespit edilen iki gemiye 65 bin 412 lira ceza uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya Körfezi’nin deniz suyu kalitesini izlemek, deniz kirliliğini önlenmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, deniz kirliliği kontrolü amacıyla mücavir deniz alan sınırları içerisinde denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler mayıs ayı içerisinde yaptığı denetimlerde, körfezde bulunan iki geminin deniz kirliliğine neden olduğunu tespit etti. Deniz araçlarına 65 bin 412 lira idari para cezası uygulandı.

Vatandaşların deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün 249 52 00 numaralı telefonuna bildirebileceği kaydedildi.

Öte yandan gezinti teknelerinin kontrolünün dijital ortamda yapılabilmesi için “Mavi Kart” uygulamasına geçildi. Mavi kart uygulaması ile il sınırları içerisindeki tüm gezinti tekneleri online izleniyor ve denetleniyor. Bu bağlamda; Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile teknelerde ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiği elektronik web ortamında online olarak izlenebiliyor.

Mavi Kart uygulamasının etkinliğinin artırılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Temiz Deniz Temiz Antalya’ sloganıyla Türkçe ve İngilizce el broşürleri hazırlandı. Broşürler, denizde gemi ve deniz araçlarından kaynaklanan kirlilik unsurlarına karşı caydırıcı etki oluşturmak amacı ile ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtılıyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.