1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kayseri'de Her Gün 350 Bin İnsan Toplu Taşımadan Yararlanıyor
Kayseride Her Gün 350 Bin İnsan Toplu Taşımadan Yararlanıyor

Kayseri'de Her Gün 350 Bin İnsan Toplu Taşımadan Yararlanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu kararlar doğrultusunda minibüslerin kaldırılması, doğalgazlı otobüsler, raylı sistem gibi ulaşımda yapılan devrimlerle Kayseri Türkiye'nin en iyi toplu taşımasını yapan şehri haline geldi.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu kararlar doğrultusunda minibüslerin kaldırılması, doğalgazlı otobüsler, raylı sistem gibi ulaşımda yapılan devrimlerle Kayseri Türkiye'nin en iyi toplu taşımasını yapan şehri haline geldi. Kayseri'deki toplu taşıma araçlarından günde yaklaşık 350 bin insan faydalanıyor.

Kayseri'de 387'si halk otobüsü, 125'i belediye otobüsü olmak üzere toplam 512 otobüs ve raylı sistemle toplu taşımacılık yapılıyor. Her gün 9 bin 100 sefer yapan raylı sistem ve otobüslerle yaklaşık 350 bin insan taşınıyor. Ve bu taşımacılık esnasında yaklaşık 120 bin kilometre yol kat edilerek her gün dünya üç kez dolaşılıyor.

Minibüsleri halk otobüslerine dönüştürerek şehir trafiğini minibüslerden arındıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında taşımacılığa başlayan raylı sistemle ulaşıma hız ve konfor getirerek, trafiği büyük ölçüde rahatlattı. Raylı sistemin seferlerine başladığı ilk günlerde her gün 35 bin yolcu taşınırken, bugün bu rakam yaklaşık 85 bine ulaştı. Raylı sistem şimdilik sadece şehrin doğu-batı istikametinde yolcu taşımasına rağmen şehirdeki toplam yolcu sirkülasyonunun yüzde 23'ünü sağlıyor. 2014 yılında İldem ve üniversite hatlarının da devreye girmesiyle raylı sistemin taşımacılıktaki önemi daha da artacak.

Kayseri'deki toplu taşıma araçlarından günde yaklaşık 350 bin kişi yararlanmasına rağmen Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşımla ilgili minimum seviyede şikâyetlerle karşılaşıyor. Buna karşılık ulaşımda sağlanan kolaylık ve konfor nedeniyle övgü ve takdirler alınıyor. CİHAN

Kayseri'de her gün 350 bin insan toplu taşımadan yararlanıyor

Kayseri'de her gün 350 bin insan toplu taşımadan yararlanıyor

Kayseri'de her gün 350 bin insan toplu taşımadan yararlanıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.