07 Ağustos 2026
Altın 6573.15
BIST 13798.82
Dolar 47.702
Euro 55.0046
Sterlin 64.2164
Ankara 23°C

Çanakkale Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Çanakkale Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

MHP Yerköy İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları tarafından okutulan mevlit programı, Yerköy Çarşı Camii'nde gerçekleşti. Mevlit’te Çanakkale Şehitleri için Kur’an-ı Kerim’den ayetler, salavat-ı şerifler ve ilahiler okundu. Mevlitin okunmasının ardından cami girişinde Çanakkale Şehitleri ile ilgili resim sergisi açıldı.

Yerköy MHP İlçe Başkanı Arslan Bozkurt, yaptığı açıklamada, Çanakkale Şehitleri için her yıl mevlit okuttuklarını ve bunu geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Başkan Bozkurt, "Türkü, kürdü, çerkezi, lazı, alevisi, sünnisi bu vatan için hep beraber omuz omuza savaşarak can vermişlerdir. Çanakkale şehitlerinin canlarını feda ederek bizlere bıraktığı bu vatana sahip çıkacağız." dedi.

Bozkurt, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu belirterek, bu memlekette ayrımcılık olmadığını, Türkiye üzerinde oynanan oyunların dış mihraklar tarafından yapıldığını ifade etti.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir