Bingöl'de, Genç Caddesi üzerindeki AK Parti il binası önünde 29 Ekim günü gerçekleşen ve 3 kişinin hayatanı kaybettiği patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın 1980 Erzurum-Hınıs nüfusuna kayıtlı Muş Varto doğumlu 'Rohani' kod isimli Nazlı Görer olduğu açıklandı.
Nazlı Görer’in, 2003 yılında, İzmir’de, terör örgütü lehine yasadışı gösterilere katılmak ve pankart asmak suçlarını işlediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla arandığı ve bu sırada örgüte katılıp Kuzey Irak’a gittiği ortaya çıktı.
İzmir’in Bayraklı ilçesi Onur Mahalallesi semtinde oturan Nazlı Görer’in, örgüt tarafından ’canlı bomba’ olarak görevlendirildiği, eylemden iki gün önce kendisine yardım ve gözcülük yapan bir erkek teröristle Bingöl’e girdiği de ileri sürüldü.
Nazlı Görer hakkında, baba Hasan Görer’in, 2003 yılında Yamanlar Polis Merkezi’ne “Kızlarının eve gelmediği ve kayıp olduğu” yönünde başvurusunun bulunduğu kaydedildi. CİHAN

