1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Celal Bayar Üniversitesi'nin Jimnastikçileri Dünya Şampiyonu Oldu
Celal Bayar Üniversitesinin Jimnastikçileri Dünya Şampiyonu Oldu

Celal Bayar Üniversitesi'nin Jimnastikçileri Dünya Şampiyonu Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kültür ve Spor Kulübü sporcuları Mehmet Ercoş ve Ayşe Begüm Onbaşı, Bulgaristan’da yapılan Uluslararası Aerobik Jimnastik Yaş Grupları Şampiyonası’nda, 12-14 yaş grubu çiftlerde dünya şampiyonu oldu.

A+A-

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kültür ve Spor Kulübü sporcuları Mehmet Ercoş ve Ayşe Begüm Onbaşı, Bulgaristan’da yapılan Uluslararası Aerobik Jimnastik Yaş Grupları Şampiyonası’nda, 12-14 yaş grubu çiftlerde dünya şampiyonu oldu. Ercoş ve Onbaşı, jimnastiğin önde gelen ülkeleri Çin, Romanya, Avusturya, Rusya, Finlandiya, Bulgaristan, Meksika, İngiltere, Macaristan, Japonya, Vietnam, İspanya, Tayland, Endonezya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Yunanistan’ın yer aldığı şampiyonada altın madalya kazandı.

CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Aerobik Jimnastik Milli Takımı Antrenörü Gürkan Er, şampiyonlar ve takımın diğer sporcuları ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Er, şunları söyledi: “Rektörümüze çok teşekkür ediyorum, çünkü antrenmanlarımızı yapabilmemiz ve bu altın madalyayı Türkiye’ye getirebilmemiz için bizden hiçbir şeyi esirgemediler. Milli takımımız 40 kişiden oluşuyor. Manisa’dan Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş, Metehan Özsoy, Nihatcan Gül, Sinem Yürük, Ceren Uzun ve Ayşe Zeynep Arıburnu olmak üzere yedi öğrenci CBÜ adına seçildi. Özellikle sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Hem çocuklarına hem bize inandılar ve güvendiler. Biz de onların bu inancını ve güvenini sarsmadık, Türk bayrağını Bulgaristan’da dalgalandırdık.”

Rektör Pakdemirli de sporcuları kutlayarak, “Üniversitemiz Kültür ve Spor Kulübü'nün yedi jimnastikçisi önce milli takıma seçilerek, sonra da Bulgaristan’dan şampiyonlukla dönerek bizi gururlandırdı. Onları ve antrenörlerini gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. CİHAN

Celal Bayar Üniversitesi'nin jimnastikçileri dünya şampiyonu oldu

Celal Bayar Üniversitesi'nin jimnastikçileri dünya şampiyonu oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.