1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Destek Amacıyla Arı Kovanı Taban Altlığı Hediye Edildi
Destek Amacıyla Arı Kovanı Taban Altlığı Hediye Edildi

Destek Amacıyla Arı Kovanı Taban Altlığı Hediye Edildi

Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, arıcılara destek amacıyla 642 adet arı kovanı taban altlığı hediye etti.

A+A-

Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, arıcılara destek amacıyla 642 adet arı kovanı taban altlığı hediye etti. Müdürlüğün "Arıcılığı Geliştirme" projesi kapsamında altışarlı koliler halinde kovan taban altlıkları verildi. Teslim törenine Kaymakam Osman Tunç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, çok sayıda arıcı ve yetkili katıldı.

Kaymakam Tunç, yaptığı açıklamada bölgede arıcılığın gelişmesinde fayda olacağını belirterek, her türlü sıkıntıda yardıma hazır olduklarını söyledi. İlçe Müdürü Acar ise, "İlimiz 2013 yılı özel idare kaynaklı projelerinden 107 adet altışarlı koli ergonomik polen tuzaklı plastik kovan altlığını, 2013 yılı 12 bin 450 kovana sahip olan ve arıcılık kayıt sistemine kayıtlı, desteklemeden yararlanan üreticimize dağıtılmaktadır. Bu projeyle polen tuzakları kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle polen üretiminin ve arıcılarımızın polenlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Arıcıların nem kaynaklı kışlatma kayıplarını azaltıp önemli bir arı zararı olan varroaya karşı mücadelede de fayda sağlayacaktır. Polenin daha bol ve temiz olarak toplanmasını sağlayacaktır. İyi bir arı kolonisi, yılda 53 kg. polen üretmektedir. Biz bunun 10 kilosunu aldığımızda, arıya hiçbir zarar vermeden polen toplayarak baldan sonra ikinci bir ürün olarak ek gelir elde etmekteyiz." dedi. Modern, dayanıklı ve arılar için kullanışlı olan kovan taban altlıklarını teslim alan arıcılar, yetkililere teşekkür ederek bilgilendirme seminerlerinin arttırılmasını talep etti. CİHAN

Destek amacıyla arı kovanı taban altlığı hediye edildi

Destek amacıyla arı kovanı taban altlığı hediye edildi

Destek amacıyla arı kovanı taban altlığı hediye edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.