17 Aralık 2025
Altın 5929.249
BIST 11282.94
Dolar 42.7193
Euro 50.1131
Sterlin 57.0363
Ankara 8°C

Chp'den Bakanlara Suç Duyurusu

Chp'den Bakanlara Suç Duyurusu
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yaşanan depremde halkı yanlış bilgilendirdiği ve bu sebeple onlarca insanın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hükümet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Van’da yaşanan depremde halkı yanlış bilgilendirdiği ve bu sebeple onlarca insanın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve diğer hükümet yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında bir açıklama yapan Salıcı, halkı yanlış bilgilendirenlerin yargılanıp cezalandırılması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı ve yanındaki partili grup saat 11.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. CHP’li grup, Cumhuriyet Savcısına suç duyurusu dilekçelerini verdikten sonra adliyeden çıktı. Adliye önünde bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, Van’da yaşanan depremde halkı yanlış bilgilendirdiği ve bu sebeple onlarca insanın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve diğer hükümet yetkililer hakkında yargılanmaları ve cezalandırılmaları isteğiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Suç duyurusu gerekçelerini sıralayan Salıcı, İtalya’da 2009 yılında gerçekleşen deprem felaketi sonucu halkı yanlış bilgilendirmekten kaynaklı yetkililerin ‘Kastsız ölüme sebebiyet vermekten’ yargılandıklarını hatırlattı.

Salıcı, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinin sonunda ise “Siyaset ülke vatandaşlarının huzur ve refahını yükseltmek için yapılır. Kendi hatalarını gizlemek için yurttaşların ölümüne sebep olanlar hakkında gerekli soruşturma yapılarak cezalandırılması toplum vicdanını bir nebze olsun rahatlatacaktır.” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından adliye önünden ayrıldı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir