19 Aralık 2025
Altın 5951.9
BIST 11338.96
Dolar 42.8059
Euro 50.1856
Sterlin 57.3148
Ankara -4°C

CHP’den yeni rüşvet belgesi

CHP’den yeni rüşvet belgesi
Atalay'a kızan Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinde yeni rüşvet belgelerini yayınladı.
Atalay'ın açıklamalarının üzerine CHP internet sitesinde “İşte Bakanın gizlediği belge” adıyla yeni belgeler yayınlandı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul'un “rüşvet ve irtikap” yazısını soran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gelen yanıtı yetersiz bulunca belgeyi CHP'nin internet sitesinde yayınlattı. “İşte Bakan'ın gizlediği belge” adıyla yayınlanan 21 Ağustos 2007 tarihli yazıda, Özhaseki ve diğer belediye görevlileri hakkında isnat olunan suçun 'rüşvet' olduğu ve gereğinin bakanlıkça yapılması isteniyor.

İŞTE O BELGELER
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hükümet arasındaki “Kayseri'deki rüşvet iddiaları” tartışması dün belge ve açıklama trafiğiyle devam etti. Kılıçdaroğlu dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yine vali vekili İbrahim Yurdakul'un “rüşvet ve irtikap” ifadeleri içeren yazısını “Bu raporu kamuoyundan niye gizliyorsunuz” diye sordu. Bakan Atalay, yaklaşık bir saat sonra Kılıçdaroğlu'na, “Vali vekili o konuda 4-5 satırdan oluşan bir yazı yazmıştır; yazıda şöylediği şudur: 'Rüşvetle ilgili olduğu için bizim yapacağımız bir işlem yok. Cumhuriyet Başsavcılığı kendisi işlem yapacak.' Yazı bu” karşılığını verdi. Bakanın açıklamasını İstanbul'a indiğinde öğrenen Kılıçdaroğlu, kurmaylarına 'Vali vekili'nin yazısı yayınlansın' emri verdi. Bunun üzerine belge CHP internet sitesinde “İşte Bakanın gizlediği belge” adıyla yayınlandı. 21 Ağustos 2007 tarihli yazı şöyle:

'Rüşvet suçunu oluşturmakla'
“İlimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer belediye görevlileri hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili yazınız ekinde bulunan yazı ve ekleri incelenmiştir. İlgi yazınız ekinde yer alan ifade ve iddialar incelendiğinde isnat olunan suçların tamamının Türk Ceza Kanunu'nun 252. maddesinde tarif edilen 'rüşvet' suçunu oluşturmakla 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'nun 17. maddesi kapsamında değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaati ile gereğinin takdir ve ifasının Bakanlığımızca belirlenmek üzere ilgi yazı ve ekleri sunulmuştur. Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul.”

Yakup Erikel belgesi
Kılıçdaroğlu'nun emriyle internet sitesinde yayınlanan diğer belge ise Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın “Avukatımdır” açıklaması yaptığı Yakup Erikel hakkında oldu. Önce rüşvet suçuyla mahkum olan, ancak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki hakkında da rüşvet suçlamasında bulunan Hacı Ali Hamurcu, Avukat Yusuf Erikel'e Yenimahalle 3. Noteri'nde 4 Temmuz 2007 tarihinde “Genel vekaletname” veriyor. Ardından aynı gün ve aynı noterde bu sefer Avukat Yakup Erikel, Avukat Yusuf Erikel'den yetki belgesi alıyor. Belgede “Yetki Belgesi veren avukat: Yusuf Erikel” ve Vekil eden: Hacı Ali Hamurcu” isimleri yer alıyor; yani, Yusuf Erikel, Hamurcu'yu, Yakup Erikel'e devrediyor; yetki belgesi 97881 yevmiye numarasını taşıyor. Ancak, Kayseri Barosu'na kayıtlı avukat Halil İbrahim Yolcu'nun, 12. 10. 2010 tarihinde Yenimahalle 3. Noterliği'ne verdiği dilekçeye, noterden “2007 yılı son yevmiye numarasının 56720 olduğunu, 97881 Y.No'lu bir işlem mevcut olmadığı, ilgi dilekçenize istinaden bilgilerinize rica ederim” bilgisini içeren bir yanıt geliyor. CHP, her iki belgeyi “İşte Avukat Yakup Erikel ile ilgili yetki belgesinin noterde yevmiye numarası olmadığını, 'sahtekarlık' yapıldığını gösteren belge” yazısıyla duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir