1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chpli Koç: Herkesi Sağduyuya Çağırıyoruz
Chpli Koç: Herkesi Sağduyuya Çağırıyoruz

Chpli Koç: Herkesi Sağduyuya Çağırıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Haluk Koç, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve sağduyu çağrısını tekrarladıklarını söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Haluk Koç, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve sağduyu çağrısını tekrarladıklarını söyledi. Provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Koç, halkın taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Haluk Koç, Merkez Yürütme Kurulu sonrası basın toplantısı düzenledi. Cumartesi günü yapılacak olan Mersin mitinginin iptal edildiğini, Ordu mitingi için de daha karar vermediklerinin bilgisini veren Koç, basın toplantısının internet üzerinden canlı olarak yayınlandığını da açıkladı.

"SAĞDUYU ÇAĞRISINI TEKRARLIYORUZ"

Türkiye demokrasinin sınavdan geçtiğini belirten Koç, son bir haftada yaşanan olayları iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi kurumların çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. CHP olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getiren Koç, "Sağduyu çağrısını tekrarlıyoruz. Halkımızın demokratik hakkının kullanılması karşısında devlet terörü oluşturmasının önüne geçilmesini söylüyoruz. Kışkırtmalara karşı provokasyonlara karşı uyanık olunmasını söylüyoruz. Başbakan'a dönük taleplerinde yerine getirilmesini ifade etmek istiyoruz." dedi.

Özeleştiri ve özrün önemli erdemler olduğunu hatırlatan Koç, "Cumhurbaşkanı’nın sağduyu sesini ve mesajını Başbakan’ın sindirmesi gerekir ve hazmetmesi gerekir. CHP olarak yurttaşlarımızın toplantı ve gösteri haklarının güvence altında olmasını istiyoruz. Gösterilerde her türlü provakatif girişimin engellenmesi bu amaçla çeşitli odaklardan gelebilecek gayretlerin dikkatle izlenmesi ve sağduyu ile dışlanmasının gereğinin altını çiziyoruz. Kamu veya özel mala zarar verilmesi asla kabul edilemez. Buna iktidar partisinin ilçe binalarının uğradığı zararda dâhildir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Gösteri olmaktan çıkar, haklı olunan yerde haksız duruma düşülür.” şeklinde konuştu.

“FAŞİZM SADECE BİR EYLÜL SABAHI GELMEZ”

Yaşanılan olayları iktidar çevrelerinin CHP ile ilişkilendirmenin siyasi bunalımın son halkası olduğunu iddia eden Koç olayların büyük bir sivil toplum hareketi olduğunu ve sosyolojik olarak tabir edilen yeni orta sınıfın iyi okunması gerektiğini dile getirdi. Demokrasinin tek kişinin beklentilerine siyasi kaprislerine emanet edilemez olduğunu dile getiren Koç açıklamalarını şöyle tamamladı: Faşizm bir eylül sabahı tankların yürümesi ile gelmeyebilir. Faşizm, demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri kullanarak sandıktan çıkan bir iradenin kendisini oraya taşıyan hak ve özgürlükleri karartarak ve içini boşaltarak da gelebilir, buna da sivil faşizm diyoruz. Bugün yaşadığımız süreci anlatmak için söylüyoruz." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.