16 Aralık 2025
Altın 5886.719
BIST 11319.3
Dolar 42.7086
Euro 50.3049
Sterlin 57.4043
Ankara 8°C

Chp’li Özgümüş sert konuştu

Chp’li Özgümüş sert konuştu
CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, belediye meclis üyelerinin bağımsız görev yapabilmeleri için belediye şirketlerinde görev almamaları gerektiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, belediye meclis üyelerinin bağımsız görev yapabilmeleri için belediye şirketlerinde görev almamaları gerektiğini söyledi. Özgümüş, yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aynı zamanda belediyeye bağlı şirketlerin uygulama ve harcamalarını denetlediğini vurguladı.

Şirketlerin yönetim kurulunda görev alan belediye meclis üyelerinin buraları denetleyemeyeceklerini ifade eden Ümit Özgümüş, “Meclis üyeleri, kendilerini bu şirketlerin yönetimine atayarak oradan yüksek huzur hakkı almalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın imar veya başka konulardaki yanlış uygulamalarına da karşı çıkamaz.” dedi.

Belediye meclis üyelerinin özgürce denetim yapabilmesi için belediye şirketlerine ve büyükşehir belediye başkanına göbekten bağlı olmaması gerektiğinin altını çizen Özgümüş, şunları kaydetti: “ÇUFAŞ adlı bir belediye şirketi var. Fuar binası ve alanının işletilmesini TÜYAP Fuarcılık firmasına verdiğinden, yılda sadece bir gün ve bir saat, sadece genel kurul günü faaliyet gösterir. Ancak bu şirketin, içerisinde meclis üyelerinin de bulunduğu yönetim kurulu üyeleri her ay huzur hakkı adı altında, vali maaşından fazla astronomik ücret alırlar. Büyükşehir Meclis üyelerinin, bağımsız ve özgürce görev ve denetim yapabilmeleri için, akçalı işlerde belediye şirketlerine ve dolayısıyla büyükşehir belediye başkanına göbekten bağlı olmaması gerekir. Bu nedenle başta, büyük paraların döndüğü Altın Koza AŞ olmak üzere tüm belediye şirketlerindeki meclis üyeleri görevlerinden ayrılmalı ve yeni dönemde görev almamalıdır. Bu çağrıyı temiz siyaseti başlatma ve örnek olması için önce CHP meclis üyelerine yapıyorum.”

Özgümüş, konuyu CHP Genel Merkez yönetimine de götüreceğini ve bunun bir parti politikası haline gelmesi için çaba göstereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir