1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çiftlik Bulvarı yüzde 98 tamam
Çiftlik Bulvarı yüzde 98 tamam

Çiftlik Bulvarı yüzde 98 tamam

Yeni Çiftlik Bulvarı’nda sona gelindiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yüzde 98’i tamam” dedi.

A+A-

Ankara’nın batı koridorundaki trafik yüküne nefes aldıracak, merkezden Etimesgut’a kadar uzanan 15 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı’ndaki çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve yüzde 98 oranında tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in trafikte yeni can damarı olacak yolun tamamlandığını, sadece yeni biten bölümlerde asfalt ve aydınlatma aşamasının kaldığını söyledi.

Gökçek çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayan ve Etimesgut’taki Hava Hastanesi’ne kadar uzanan 15 kilometrelik 4 gidiş - 4 geliş toplam 8 şeritli bulvar, üzerindeki 3 büyük geçit, 12 adet yan yol, “U” geçitler ve bazı yolların genişletilmiş haliyle Ankara trafiğine rahat bir nefes aldıracak.

YÜZDE 30 RAHATLAYACAK!..

İstanbul Yolu ile Eskişehir Yolu ortasında uzanan yüzde 98’i tamamlanan devasa yol, bağlantı geçitleriyle birlikte hem Ümitköy, Çayyolu, Konutkent ve Bilkent ile Sincan, Fatih, Etimesgut, Eryaman ve Batıkent’in birbirleriyle bağlantısını sağlayacak hem de tüm bu semtlerin şehir merkezine ulaşımlarını daha hızlı, konforlu ve güvenli kılacak. Örümcek ağı gibi tüm Başkent’i etkileyecek olan çalışmaların tamamlanmasıyla Başkent’in 2 büyük arteri İstanbul ve Eskişehir yolları trafiğinde yüzde 30’lara varan bir rahatlama sağlanacak!

ÜST YAPISI DA BİTİYOR!

Projenin başlangıç noktası olan Celal Bayar Bulvarı’nda çalışmalar tamamlandı. Celal Bayar Bulvarı DDY alt geçit inşaatının da bitti. 2 geliş-2 gidiş olacak şekilde DDY hatlarının altından Celal Bayar Bulvarı’na bağlantı sağlayacak. AOÇ Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı çalışmasını da tamamlandı. Demiryolunun altta kaldığı kavşakla, senelerdir bu noktada düğümlenen akşam ve sabah trafiği ortadan kalktı. AOÇ arazisinin bölünmemesi amacıyla Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı ile İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik kısım için viyadük yapımı gerçekleştirildi. Bu viyadüğün imalatları bitti ve üstyapısı tamamlanmak üzere..

ZIRHLI BİRLİKLER SONA ERDİ

Yeni Çiftlik Bulvarının bitiş noktası olarak belirlenen Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın yapım çalışmaları tamamlandı. Yonca şeklinde yapılan Köprülü Kavşak ile Yeni Çiftlik Bulvarı – Etimesgut – Eskişehir Yolu bağlantısı sağlanacak. Bu kavşakla üstten 4 gidiş-4 geliş Yeni Çiftlik Bulvarı-Sincan bağlantısının, köprü altından da 3 gidiş-3 geliş Ümitköy –Şaşmaz bağlantısının tamamlanacak. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’na bağlantılı olarak yapılan Şaşmaz Viyadüğü ile de İstanbul Yolu – Eskişehir Yolu bağlanacak. Bu yol ile özellikle Şaşmaz Oto Sanayisi esnafının yıllardır çözüm için beklediği sorun giderilecek.
Tüm bunlarla birlikte Başkent trafiği ciddi anlamda nefes alacak. Çalışmalarımızı 200 kişilik personel, 50 kamyon ve 50 adet iş makinesiyle gece-gündüz çalışarak sürdürüyoruz. İnşallah Yeni Çiftlik Bulvarı en kısa sürede tamamen Başkentlilerin hizmetine girecek. Böylece de estetik ve modern görüntüsü, konforlu sürüş keyfi ile dünyaya örnek olan Ankara trafiği çok daha rahatlayacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.