1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çomü Tıp Fakültesi'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı
Çomü Tıp Fakültesinin Yeni Binasının Temeli Atıldı

Çomü Tıp Fakültesi'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nin dekanlık binası ve uygulama birimlerini bünyesinde barındıracak binanın temelleri, Terzioğlu Yerleşkesi’nde atıldı.

A+A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nin dekanlık binası ve uygulama birimlerini bünyesinde barındıracak binanın temelleri, Terzioğlu Yerleşkesi’nde atıldı. Bir yıl içinde tamamlanması beklenen binayla ÇOMÜ Tıp Yerleşkesi’nin de ilk adımı atılmış olacak. Temmuz ayında tamamlanması beklenen dört blokluk hastane inşaatının bitimiyle birlikte Tıp Yerleşkesi büyük oranda tamamlanacak. Yaklaşık 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan ilk blokta, genetik ve psikiyatri gibi çok farklı uzmanlık dalları yer alacak. Hastane blokları, 54 bin metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip olacak. Mevcut dekanlık ve Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte bölgedeki tıp fakültesi kullanım alanı 80 bin metrekareyi geçiyor. Yetkililer, takip eden yıllarda farklı sağlık uygulama ve eğitim araştırma birimlerinin de bölgede toplanacağını, ÇOMÜ’nün Türkiye’nin sayılı medikal parklarından birine sahip olacağını ifade ediyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale'de dünya çapında bir hastanenin yükseldiğini belirterek, "1-1,5 yıl içinde Kepez’deki yetersiz altyapıdan kurtulmuş olacağız. Elbette gönlümüz, bu yapıları Kepez’de yapabilmeyi dilerdi. Bunun için büyük çabalar da sarfettik. Eğer müsaade edilseydi şu anda hastanenin temelini atmakla değil, kendisini hizmete açmakla uğraşıyor olurduk. Geç oldu belki fakat Çanakkale’ye ve öğretim üyelerimize verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz. Çanakkale’yi, tıp fakültesi hastanesiz bırakmayacağız. Herkesi bu bilim ve sağlık kuruluşuna destek olmaya çağırıyoruz. ÇOMÜ’nün stratejik gelişme alanlarının başında tıp fakültesi geliyor. Önümüzdeki yıllarda sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ismini bilim ve sağlık alanlarına altın harflerle yazdırmayı başaracaktır. Bu yatırımlar sadece bir başlangıç.” dedi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar da inşaatları hemen her gün büyük bir heyecanla takip ettiklerini, hastanenin modern ve gelişmiş bir altyapıya kavuşmasının Çanakkale için sevindirici olduğunu söyledi. Başhekim Coşar, "ÇOMÜ’nün tıp alanında hemen her şeyi var. Tek sorunumuz mekân darlığıyldı. Kepez’deki alanı sonuna kadar kullandık ancak genişleyebileceğimiz yer kalmadı. Halen öğretim üyelerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer personelimiz, yer darlığı nedeniyle büyük fedakârlıklarla hizmet veriyor. Sonuçta önemli olan, bu hastanenin ve fakültenin hakettiği altyapıya kavuşmasıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.