1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Topbaş: Vatandaşların Tepkisini Anlayabiliyorum
Topbaş: Vatandaşların Tepkisini Anlayabiliyorum

Topbaş: Vatandaşların Tepkisini Anlayabiliyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreye duyarlı vatandaşların Taksim Gezi Parkı’yla ilgili tepkilerini anlayabildiğini, ancak siyasilerin ve bazı çevrelerin bunu istismar ettiğini söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreye duyarlı vatandaşların Taksim Gezi Parkı’yla ilgili tepkilerini anlayabildiğini, ancak siyasilerin ve bazı çevrelerin bunu istismar ettiğini söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte kameraların karşısına geçen Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı’ndaki çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Gezi Parkı’ndaki çalışmanın Topçu Kışlası veya AVM değil, Taksim Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınması projesi kapsamında yapılan yol genişletme çalışması olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Kadir “Bazı vatandaşlarımızın samimiyetinden şüphem yok. Çevreye ağaçlara duyarlı olan insanların ‘Topçu Kışlası AVM mi oluyor?’ endişesiyle gelenler var. Maalesef bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Bunları birbirinden ayırmak gerekmektedir.” dedi.

Bölgedeki trafiği yer altına alarak yayalaştırma projesi yapıldığını ifade eden Topbaş, “Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınmıştır. Kurul onayıyla çalışmaları başlattık. Şu anda büyük bir bölümü tamamlandı. Bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Masumane gelen vatandaşlarımız istismar edildi. Hoş olmayan birtakım yansımaları ortaya çıktı.” diye konuştu.

SİYASİLERİN YAŞANANLARI KULLANMASI BİZİ ÜZDÜ

Taşınan ağaçların büyük ağaç olmadığının altını çizen Başkan Topbaş, “Bunlar çalıdan biraz daha büyük ağaçlardır. Yanlış değerlendirmeyi birileri yaptı, samimi vatandaşlarımız da bundan etkilendi. Biz hassasiyet gösteriyoruz, maalesef birileri ranta dönüştürmeye çalışıyor. Siyasi rant için olaylar tetikliyor. 25 Mayıs gecesi bir firmamız bu bölgede bir çalışma başlattı. Bu gerekliydi. Fakat yansımalar böyle olmadı. Bazı çevreler maalesef bölgeye gelmek suretiyle istismar ettiler. Bundan üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Siyasilerin bunu kullanması bizi üzdü.” ifadesini kullandı.

CHP Grubu’nun belediye meclisinde yayalaştırma çalışmasına destek verdiğini yönünde bir soru üzerine Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: “CHP grubunun belediye meclisimizde bu yayalaştırmaya destek vermesine karşın, parlamentoda görev yapan vekillerin burada bu ortamı bir siyasi ortama çevirmek rant devşirmek adına yapmış olduklarını doğru bulmuyorum. Demek ki bunu daha iyi anlatmak gerekiyordu. Burası bir yol genişletme çalışması. Birilerinin bunu kullanmaya çalıştığı gibi bir Topçu Kışlası inşaatının başlaması değil. Burada Gezi Parkı’ndaki ağaçların kaldırılıyor ve buna bir zemin hazırlanıyor olması değil. Kaldı ki birçok insan bilir ki o nokta zaten Topçu Kışlası’nın oturacağı taban alanında değil. Burasıyla hiç alakası yok. Alakası olmayan bir yerle ilgili, nasıl olsa hassasiyet var diye buraya 50 binler toplayıp siyasi rant devşiririz anlayışı geçmişte kaldı”. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.