17 Aralık 2025
Altın 5928.59
BIST 11259.37
Dolar 42.7221
Euro 50.0622
Sterlin 56.9312
Ankara 7°C

Demirtaş'tan Açıklama

Demirtaş'tan Açıklama
BDP'li Demirtaş: "Kaçırılan öğretmenler konusunda yapacak bir şey yok!.."

 Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kaçırılan öğretmenler konusunda iyi niyet belirtmek dışında yapacakları bir şey olmadığını söyledi.

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'teki kabulünün ardından parti genel merkezine gelişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun kaçırılan öğretmenler konusunda bir girişimleri olup olmayacağını sorması üzerine Demirtaş, "Gelişmelerin tamamı üzücü. Gerek asker olsun gerek sivil olsun hepsinin özgürlüğü önemli. Serbest bırakılmaları gerekir. BDP olarak bu konuda yapabileceğimiz, sunabileceğimiz bir katkı olursa sunarız fakat doğrusu bizim de bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Çağrı yapmak, iyi niyette bulunmak dışında maalesef yapacak bir şey yok. Umarım en kısa sürede serbest kalırlar." dedi.

Barışa katkı konusunda ne yapacaklarının sorulması üzerine de Demirtaş, "Sabah barış için uyanıyoruz, akşam barış için uyuyoruz. Bizim dışımızda hiçbir parti kesintisiz barışı gündemine almış değil. Umarım en kısa sürede barış ortamını yakalarız." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir