1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Denizli Platformu: Teşvik Yasası Uzatılmasın
Denizli Platformu: Teşvik Yasası Uzatılmasın

Denizli Platformu: Teşvik Yasası Uzatılmasın

Denizli'de 2001 yılında kurulan, 26 sivil toplum kuruluşunun çatı örgütü Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu'nun dönem sözcüsü, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun uzatılmamasını istedi.

A+A-

Denizli'de 2001 yılında kurulan, 26 sivil toplum kuruluşunun çatı örgütü Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu'nun dönem sözcüsü, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun uzatılmamasını istedi. DTO salonunda, gündemindeki konuları görüşmek üzere yapılan toplantının açılışında konuşan Özer, hükümetin, yürürlüğü sona eren bu kanunu uzatmamasını istediklerini ifade etti.

Özer, yaptığı açıklamada, “Sanayicimiz, aynı şartlarda üretim yapmadığı halde Uşak ve Afyonkarahisar gibi illerle aynı pazarda buluşarak haksız rekabete uğruyor. Bunun Denizli’yi mağdur ettiğini, Ankara’daki ilgili mercilere ileteceğiz.” dedi. Teşvik devam edecekse Hakkâri ve Tunceli gibi illerde uygulanmasını istediklerini vurgulayan Necdet Özer, “Bu yasa başta 49 il içindi, sonra değişerek amacının dışına çıktı. Denizli gibi sanayi ve ihracatı olan ilimizi oldukça olumsuz etkiledi. Bunun uzatılması için görüşmeler yapıldığı bilgileri geliyor. Mevcut illerle uzatma olursa Denizli’yi rahatsız eder. Aynı ürünü aynı şartlarda imalat etmeyerek, aynı pazarlarda buluşuyorlar. Bu da haksız rekabete sebep oluyor.” diye konuştu. Özer, Denizli Platformu’nun görüşmelerinin ardından Pegasus’un Denizli-İstanbul arasında karşılıklıuçak seferlerinin 1 Nisan 2013'ten itibaren başladığını hatırlatarak, kısa bir süre sonra haftanın yedi günü olacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Denizli Platformu: Teşvik Yasası uzatılmasın

Denizli Platformu: Teşvik Yasası uzatılmasın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.