1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Denizlili İşadamlarından Mikro Kredi Projesi’ne 600 Bin Lira Destek
Denizlili İşadamlarından Mikro Kredi Projesi’ne 600 Bin Lira Destek

Denizlili İşadamlarından Mikro Kredi Projesi’ne 600 Bin Lira Destek

Denizli Belediyesi’nin dar gelirliler için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) işbirliği ile uygulamaya koyduğu Mikro Kredi Projesi’nden destek için düzenlenen yemekte işadamlarından 600 bin lira toplandı.

A+A-

Denizli Belediyesi’nin dar gelirliler için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) işbirliği ile uygulamaya koyduğu Mikro Kredi Projesi’nden destek için düzenlenen yemekte işadamlarından 600 bin lira toplandı.

Dedeman Park Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan,11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen TİSVA Başkanı Aziz Akgül ile mikro kredi desteği alan mikro girişimciler ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

TİSVA Başkanı Akgül, projeye gösterilen destekten büyük onur duyduğunu dile getiren ve Denizli’nin Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdiğini söyledi. Akgül, "Denizli Belediyesi mikro kredi faaliyetleri kapsamında öncülük yapmıştır. Denizli Belediyesi güzel bir yer tesis etti. Ayrıca 200 bin lirayı da bu kredide kullanılması için derneğimize verdi. Biz Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak hiç kimseden para dilenmiyoruz. Biz Denizli’de sermaye birikiminin oluşmasının önünü açmak istiyoruz. Dar gelirli aileler iş sahibi olacak. Herkesin iş sahibi, girişimci olması için çalışıyoruz. Türkiye’de ilk defa bir belediye böylesi bir sorumluluk üstleniyor. Denizli, işsizliğin ve dar gelirli vatandaşların olmadığı bir il olmaya gidecek. Bütün ilçe ve köylerinde mikro kredi almayan bir tek kişi bile kalmayacak. Bu hayalimizi ise sizlerin desteği ile gerçekleştireceğiz." dedi.

Başkan Zolan da projenin çok güzel olduğunu belirterek belediye olarak katkı vermekten duydukları mutluluğu ifade etti. Mikro kredi projesine, Denizli Belediye Meclisi kararıyla 200 bin lira kaynak aktarıldığını dile getiren Zolan, "Aktardığımız kaynak, tulumbaya su koymaktır. Hanımlarımızı üretimin içine almamız gerekiyor. Bu proje bunun ilk adımıdır ve devamı gelecektir. Bu kredi can suyudur. Üretimin merkezi olan Denizli, kadın istihdamında ilk sırada yer alıyor." diye konuştu.

Vali Demir de devlet olarak birçok yardım yaptıklarını buradaki uygulamanın farklılığının ise insanlara fırsat tanıması olduğunu dile getirdi. Milletvekili Zeybekci ise kredinin sadece kent merkezi ile sınırlı kalınmaması Denizli’nin en ücra köşesindeki kadınlarında bu kredi ile hayatlarının değiştirilebileceğini anlattı. Zeybekci, "Denizlili kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabileceklerini hissettirmek gerek. Bu açıdan bu proje çok önemli. Bizler bu krediden daha çok kadının yararlanmasını sağlamalıyız. Bu açıdan vereceğiniz destekler çok önemli. Hibe istemiyoruz. Bağış istemiyoruz. Kadınlarımız için kısa süreliğine borç istiyor, destek istiyoruz. Verdiğiniz destekler birilerinin hayatını değiştirecek. Denizli bu işte de kendisine yakışır bir sonucu ortaya çıkaracaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geceye katılan iş dünyasının önde gelen isimlerinin katkılarıyla 600 bin lira ek kaynak toplandı. Denizli Belediyesi’nin sağladığı 200 bin liralık destekle Denizli’de 800 bin liralık Mikro Kredi kaynağına ulaşıldı. Etkinlikte mikro kredi kullanacak kadınlara sembolik çekleri protokol üyeleri tarafından verildi. CİHAN

Denizlili işadamlarından Mikro Kredi Projesi’ne 600 bin lira destek

Denizlili işadamlarından Mikro Kredi Projesi’ne 600 bin lira destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.