Van'da geçen yıl ekim ayında meydana gelen depremin ardından Bursa’nın Gemlik ilçesine gelen depremzedeler sıkıntılarını çeşitli kurslara katılarak unutmaya çalışıyor.
Van’dan Gemlik’e gelen vatandaşlar düzenlenen kurslarda hem öğreniyorlar, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyo.
Van depremi nedeniyle Gemlik ilçesine gelerek Karacaali Gençlik ve İzcilik Kampı'nda misafir edilen depremzede vatandaşlar, depremin acısını açılan kurslarla unutuyor.
Gemlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur Gemlik Şubesi İşbirliği'nde açılan ‘Şiş Örücülüğü’ kursuna devam eden Vanlılar, hem örgü öğreniyor, hem de aldıkları günlük 15 TL ücretle aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği ile açılan kurslarda kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten depremzede vatandaşlar, hem yeni şeyler öğrendiklerini, hem de yaşadıkları acıyı bir nebze olsun unuttuklarını belirtti.
CİHAN