1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Destici: Türkiye’nin Asıl Gündemleri Yerine Suni Gündemler Oluşturuluyor
Destici: Türkiye’nin Asıl Gündemleri Yerine Suni Gündemler Oluşturuluyor

Destici: Türkiye’nin Asıl Gündemleri Yerine Suni Gündemler Oluşturuluyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’yi yönetenlerin ve muhalefetin asli gündemler yerine suni gündemler oluşturduğunu belirtti.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’yi yönetenlerin ve muhalefetin asli gündemler yerine suni gündemler oluşturduğunu belirtti. Destici, terörü, Reyhanlı saldırısının konuşulması gerekirken suni gündemler oluşturulduğunu, PKK’nın çekilmediğini ve çekilmeyeceğini ileri sürdü.

Destici İstanbul'a yapılacak 3. köprüye Yavuz Sultan Selim'in isminin verilmesinin tartışılmasının gereksiz ve bir anlamı olmadığını söyledi. Destici, “Yavuz Sultan Selim 8 yıllık padişahlığı döneminde Osmanlı topraklarını en çok genişleten padişahtır. Köprüye hangi Osmanlı padişahının veya Türk İslam büyüğünün ismi verilirse verilsin.” dedi.

Destici, memleketi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yeni parti binasının açılışında yaptığı konuşmada, gündem ilişkin açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı, Türkiye'yi yönetenlerin ve muhalefetin ülkenin asli gündemleri yerine suni gündemler oluşturduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bizim terörü, Suriye sınırında 52 vatandaşımızın öldüğü Reyhanlı olayını konuşmamız gerekiyorken suni gündemler oluşturuluyor. Biz vefasız bir millet miyiz? Ne çabuk unutuyoruz? Çözüm süreci dedikleri ve bizim başından beri karşısında olduğumuz PKK ile yapılan bu süreçte sorun çözüldü mü, terör bitmiş midir? Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, PKK çekilmemiş ve çekilmeyecektir.”

KÖPRÜYE YAVUZ SULTAM SELİM İSMİ VERİLMESİNİ TARTIŞMAK ANLAMSIZDIR

Destici, İstanbul'a yapılacak 3. köprüye isim verilmesi olayına da değindi. Destici, 3. köprüye Yavuz Sultan Selim'in isminin verilmesinin tartışılmasının gereksiz ve bir anlamı olmadığını kaydetti. “Yavuz Sultan Selim ki, 8 yıllık padişahlığı döneminde Osmanlı topraklarının en çok genişleten padişahtır.” diyen Destici, “ Bu nedenle köprüye hangi Osmanlı padişahının veya Türk İslam büyüğünün ismi verilirse verilsin. Ama bunun tartışılması gereksizdir. Biz bu vatanı emlak borsasından almadık. Bu vatanın her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Bu nedenle toprağımızın her bir karışı kutsaldır.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.