16 Aralık 2025
Altın 5916.452
BIST 11348.83
Dolar 42.7023
Euro 50.3241
Sterlin 57.4074
Ankara 6°C

Dink Cinayeti'nde Flaş Gelişme

Dink Cinayeti'nde Flaş Gelişme
Celalettin Cerrah Dahil 30 Kişi Hakkında Soruşturma Başlatıldı!!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili, aralarında İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da bulunduğu 30 kamu görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı. Hrant Dink davasının 16. duruşması öncesinde "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup, Dolmabahçe'de toplanarak adliyeye kadar yürüdü. Suikastın aydınlanması için her dava öncesi Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak adliyeye yürüyen grup bu kez Dolmabahçe önünden yürümeye başladı. Yürüyüş boyunca gruba çevik kuvvet polisi eşlik etti.

BAŞBAKANLIK OFİSİNE YAKLAŞTIRILMADILAR!!

Aralarında Yavuz Bingöl, Mustafa Alabora, gibi sanatçılarında bulunduğu Hrant'ın Arkadaşları" isimli yaklaşık 300 kişilik grup, saat 09. 30'da Dolmabahçe Meydanı'nda toplandı. Burada,4 Yıldır Yüzleri Yok, 4 Yıldır Yürekleri Yok" yazılı pankart açan grup Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlık ofisinin bulunduğu kaldırımda yürümelerine izin verilmeyen grup karşı kaldırıma geçerek yürüyüşlerine devam etti. Yürüyüş sırasında onlarca çevikkuvvet polisi, caddeyle grup arasında etten duvar oldu. Bu yıl Bandista isimli müzik grubu da enstrümanlarıyla birlikte gruba destek verdi. Başbakanlık ofisi önüne gelen grup, burada yavaşlayarak sloganlarını artırdılar. Ofisi geçen grup tekrar şerit değiştirdi. Bu sırada trafik kesilince bazı sürücüler klakson çalarak gruba tepki gösterdi. Beşiktaş Meydanı'na gelen gruba Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, milletvekili Ufuk Uras, Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür, kızı Özge de katıldı. Her yıl farklı bir ismin okuduğu basın açıklamasını bu yıl sanatçı Yavuz Bingöl okudu.

YARGI SİSTEMİ, KUSURU OLANLARI CANLA BAŞLA KORUYOR!!

Üzerinden dört yıl geçmesine rağmen davanın doğru dürüst soruşturulmadığını belirten Bingöl şunları söyledi; Cinayet davası niyetine, gerçek sorumluların yanına bile yaklaşmayan bir müsamere sürdürülüyor. Hrant'ın öldürülmesinin yolunu açan, buna yardım eden, göz yuman, katili kahraman yapmaya çalışan, soruşturmayı karartmak için düzmece rapor düzenleyen, mahkemeye düzgün bilgi vermeyen, velhasıl elinden geleni ardına koymayan devlet görevlileri soruşturulmasın, yargılanmasın diye hala herkes seferber. Seferberlerin başında da yargı sistemi geliyor. Hrant'ı söylemediği sözlerden ötürü mahkum ederken en ufak rahatsızlık duymayan yargı sistemi, bu işte kusuru olan valileri, emniyet müdürlerini, polisleri, askerleri korumak için canla başla çabalıyor. Hükümetin bu cinayetin sahiden aydınlatılması, böylece devletin temizlenmesi için parmağını oynatmaya niyeti yok. Hangi gizli ve kirli ittifakın icabıdır, bilemiyoruz ama gerçek katilleri saklayan ve koruyan mekanizmaya halkın oylarıyla iktidar gelmiş hükümet de dahildir. Hrant'ın öldrülmesinden bu yana yaşananlar, hepsini gayri meşru kılıyor, farkında bile değiller. ya da belki umursamıyorlar. Televizyonlarını açıp Mısır'da olup bitenleri seyretsinler; günün birinde umursatırlar insana" Bingöl yaptığı açıklamayı son olarak Mahatma Gandhi'nin Önce seni görmezden gelirler, sonra seninle alay ederler, sonra seninle mücadele ederler, sonra sen kazanırsın" cümlesiyle bitirdi. Grup açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde adliyeye yürüdü. Rakel Dink ve bazıları duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna girdi. Dışarıda kalanlar da Bandista Müzik Grubu'nun müziklerini dinledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir