1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’da Bölgenin İlk Uyanık Beyin Ameliyatı Yapıldı
Diyarbakır’da Bölgenin İlk Uyanık Beyin Ameliyatı Yapıldı

Diyarbakır’da Bölgenin İlk Uyanık Beyin Ameliyatı Yapıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne baş ağrısı şikâyetiyle başvuran bir hastanın beyninde tespit edilen tümör, bölgede yapılan ilk 'uyanık beyin ameliyatı' ile alındı.

A+A-

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne baş ağrısı şikâyetiyle başvuran bir hastanın beyninde tespit edilen tümör, bölgede yapılan ilk 'uyanık beyin ameliyatı' ile alındı.

Baş ağrısı ve nöbet şikâyetiyle hastaneye başvuran Şırnaklı Fatma Durak’ın beyninin sağ tarafında tümör olduğu tespit edildi. Ameliyat sırasında hasta uyanık, el kol ve bacaklarını hareket ettirebilir bir durumda ve sürekli konuşturularak 1 saatlik bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden 7 kişilik ekibin gerçekleştirdiği ameliyatta hastanın bilinci açık tutuldu.

Uyanık beyin tümörü ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Ulaş Aktaş, "Genel anestezi yapılmadan hastanın komutlara cevap verebilecek şekilde sadece ağrı hissini ortadan kaldıracak kontrollü anestezi yöntemi ile hasta uyanıkken, beynindeki tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Bu yöntem sayesinde operasyon esnasında hastanın fonksiyonları kontrol edilerek zarar görmeye başladığı anda önlem alınabilir. Yani ilgili beyin bölgesini kontrol altında tutarak hastanın zarar görmesini önlemiş oluyoruz. Bu yöntemi mevcut hastamızda uygulama nedenimiz sol vücut yarısında felç gelişme olasılığı idi. Hastamız hem ameliyat öncesi hem de ameliyat esnasındaki mükemmel uyumuyla bize çok yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

Hasta Fatma Durak ise ameliyat öncesinde ağrılarından ötürü gece uyuyamaz hale geldiğini söyledi. Doktorlarla konuşarak ciddi bir beyin ameliyatı geçirdiğini ifade eden Durak, “Çok mutluyum, doktoruma ve hastane personellerine çok teşekkür ediyorum. Allah böylesi doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, bölgenin ilk uyanık beyin tümörü ameliyatını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kamuda sağlık standartlarını yükselterek bölgeye daha iyi hizmetler verebilmek adına çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kurtoğlu, "Kamu Hastaneleri Birliği olarak böylesi başarılı bir ameliyatın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilmesinden ötürü gururluyuz. Ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.