1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’ı ‘dünya Çocukları’ Heyecanı Sardı
Diyarbakır’ı ‘dünya Çocukları’ Heyecanı Sardı

Diyarbakır’ı ‘dünya Çocukları’ Heyecanı Sardı

Dünyanın 140 ülkesinden 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Diyarbakır’da düzenlenecek kültür şölenine katılacak.

A+A-

Dünyanın 140 ülkesinden 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Diyarbakır’da düzenlenecek kültür şölenine katılacak. Atatürk Stadı'nda 12 Haziran Çarşamba akşamı yapılacak Diyarbakır Kültür Şöleni için 30 bin davetiye dağıtıldı. Şöleni organize eden Dicle Lisesi Mezunları Derneği (DİCLEMDER) Başkanı Basri Konuşkan, geçen yılki programı 20 binden fazla kişinin izlediğini, bu yıl 30 binden fazla kişinin statta olmasını beklediklerini söyledi. Şölene sanatçı Ahmet Kaya’nın şarkılarını seslendiren Pakistanlı Arsalan Naser'in de aralarında bulunduğu 60 öğrenci katılacak ve Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde şarkılar seslendirecek.

Özel Dicle Koleji Müdürü Tuncay Şen, dernek yardımcıları İrfan Kasal ve Veysi Açıl ile birlikte basın toplantısı düzenleyen DİCLEMDER Başkanı Basri Konuşkan, Diyarbakırlıları dünya çocukları heyecanının sardığını kaydetti. Geçen yıl Diyarbakır’da ilk kez yapılan şölene halkın büyük ilgi gösterdiğini anlatan Konuşkan, bu yıl da ilginin daha yüksek olacağını belirtti. Türkiye’ye 140 ülkeden gelen 2 bin 500 öğrenciden 60’ının Diyarbakır’da olacağını anlatan Konuşkan, “Evrensel Barışa Doğru sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Diyarbakır bölümü 'Diyarbakır Kültür Şöleni' adıyla Atatürk Stadı'nda Saat 20.00'da yapılacak. Şölen için başta Valimize ve Belediye Başkanımıza olmak üzere 30 bin davetiye dağıttık, Çarşamba akşamı yaklaşık 30 binin üzerinde katılım olacağını düşünüyoruz. Şölende 4 kıta 20 ayrı ülkeden gelecek olan öğrenciler Kürtçe ve Türkçe parçalar okuyacak.” diye konuştu.

    AHMET KAYA DİYARBAKIRLILARLA BULUŞACAK

    11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin 24-25-26 Mayıs’ta İzmir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür şöleniyle başladığını hatırlatan Konuşkan, “Festival kapsamında 55 ilde o ilin adıyla kültür şöleni düzenleniyor. Diyarbakır'da şölen ise 12 Haziran Çarşamba günü yapılacak. Akşam saat 20.00 da Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek şölene katılım davetiye ile olacak.” dedi. Konuşkan’ın verdiği bilgiye göre; şölene Kazakistan, Mozambik, Arnavutluk, Romanya, Tayland, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Endonezya, Fas, Güney Afrika, Irak, Kamboçya, Kenya, Kırgızistan, Pakistan, Romanya, Somali, Tanzanya, Mısır, Makedonya,Tunus gibi ülkelerden çocuklar gelecek. Şölende Türkçe, Kürtçe, Arapça türküler, şarkılar söylenecek. Konuşkan, geçen yıl Türkiye’ye gelen büyük ilgi gören Ahmet Kaya’nın şarkılarını yorumlayan Pakistanlı Arsalan Naser'in de şölene katılacağını kaydetti.

    ŞÖLEN DİYARBAKIR’IN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

    Diyarbakır Kültür Şöleni’nin 4 ulusal kanal ile çok sayıda yerel televizyon kanalından canlı yayınlanacağını kaydeden Basri Konuşkan, şölenin şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Konuşkan şunları söyledi: “Büyük bir etkinliğin heyecanını yaşıyoruz. Ülkelerarası sınırların yok olmaya başladığı, zaman ve mekan kavramlarının kaybolduğu bir iletişim çağında yaşıyoruz. İnsanlar kilometrelerce uzaklıktaki başka bir insana bir adım ötesindeymiş gibi ulaşabiliyor bu çağda. Bizler Türkiye'nin dünyayla iletişim kurmasının zorunluluğunun farkındayız. Farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması büyük önem taşıyor. Dil, din, renk, millet farkı gözetmeksizin dünyanın her yerine sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü taşıyan gönüllüler, eğitim hizmeti için dünyanın dört bir yanına dağılmış Anadolu insanı, tarihe altın harflerle yazılacak bir destana imza atmaktadır. Dünyanın 20 değişik ülkesinden gelen 60 olimpiyat çocukları, Atatürk Stadyumu'nda Diyarbakır halkıyla buluşacak.” CİHAN

Diyarbakır’ı ‘dünya çocukları’ heyecanı sardı

Diyarbakır’ı ‘dünya çocukları’ heyecanı sardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.