1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Ardıç. 86 Ülkenin Katıldığı Kongrede En İyi Araştırma Ödülü Aldı
Dr. Ardıç. 86 Ülkenin Katıldığı Kongrede En İyi Araştırma Ödülü Aldı

Dr. Ardıç. 86 Ülkenin Katıldığı Kongrede En İyi Araştırma Ödülü Aldı

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Akyol Ardıç, 86 ülkenin katıldığı kongreden en iyi araştırma ödülüyle döndü.

A+A-

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Akyol Ardıç, 86 ülkenin katıldığı kongreden en iyi araştırma ödülüyle döndü. İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen 4. Dünya Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Kongresi’ne 86 ülkeden 2 bin 15 araştırmacı, 463 çalışmasıyla katıldı. Kongrede Dr. Ardıç, "Otizmde Metilfenidata Yetersiz Yanıt: CES 1 Enzim Polimorfizminin Rolü Var mı?" adlı çalışmasıyla farmakogenetik alanında en iyi araştırma ödülünü aldı.

Yaptığı araştırmayla ilgili bilgi veren Ülkü Akyol Ardıç, “123 otistik ve hiperaktivitesi olan çocuğun, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tedavisinde en sık kullanılan ilaç olan metilfenidat (ritalin) tedavisine neden olumsuz yanıt verdiğinin genetik kökenlerini araştırdık. Bu çocuklardan tükürük örnekleri alarak genetik inceleme yaptık. Dünyada ilk olarak yapılan bu araştırmayla otizmin şiddeti artıkça metilfenidat tedavisine yanıtın azaldığını ve daha fazla yan etkiye yol açtığını ortaya koyduk. Sonuçlar, otistik çocuklarda aşırı hareketlilik tedavisi için ilaç kullanımı konusunda yol gösterici olmakla kalmayıp ileride otizmin meydana gelme nedenlerinin bulunması için çok önemli ipuçları sağladı.” dedi.

'BİLİMSEL ALANDA DA KALİTELİ BİR HASTANEYİZ'

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan da Dr. Ardıç’ın büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Hastanemiz, bölümlerinde uygulanan tedavilerle kaliteyi en üst seviyelere taşımış, bölge hastanesi niteliğinde hizmet veren bir kurumdur. Tedavilerin yanısıra bilimsel alandaki başarılarıyla da isminden söz ettirmeye devam etmektedir. Son olarak çocuk psikiyatri bölümümüz, uyguladığı başarılı tedaviler dışında bu çalışmalarını bilimsel alanlara da taşıyarak başarılarını taçlandırmıştır.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.