1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Duayen Sanayiciden Expo’ya Tarihî Destek
Duayen Sanayiciden Expo’ya Tarihî Destek

Duayen Sanayiciden Expo’ya Tarihî Destek

İzmirli duayen sanayici ve ekonomi yazarı Melih Gürsoy, yaklaşık 20 yıl önce yazdığı, İzmir’in tarihi ve ekonomisini anlattığı "Bizim İzmirimiz" kitabının İngilizce baskısını yayınladı.

A+A-

İzmirli duayen sanayici ve ekonomi yazarı Melih Gürsoy, yaklaşık 20 yıl önce yazdığı, İzmir’in tarihi ve ekonomisini anlattığı "Bizim İzmirimiz" kitabının İngilizce baskısını yayınladı. Gürsoy, kitabın 300 adedini, EXPO 2020 adaylığı sürecinde yabancı heyetlere hediye edilmesi için İzmir Valiliği’ne verdi. Yazar, 4 Haziran 2013 saat 17.00’de, Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde imza günü düzenleyecek.

Bugüne kadar mühendislik, ekonomi, roman ve biyografi olmak üzere çeşitli alanlarda 11 kitap yazan Gürsoy, "Bizim İzmirimiz" kitabının İngilizce baskısı için Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle biraraya geldi. Kitabı yazarken dünyanın en zengin eski eserlerinin bulunduğu British Museum Kütüphanesi’nde uzun araştırmalar yaptığını, İzmir’in tarihi ve ekonomisiyle ilgili bulduğu çok değerli bilgilere kitabında yer verdiğini söyledi. İzmir’i doğru dürüst anlatan bir kitap bulmanın kolay olmadığını vurgulayan Melih Gürsoy, kendisinin Londra’dan Washington’a kadar dünyanın sayılı kütüphanelerinde Türkiye ve İzmir'le ilgili raporlara ulaştığını, günde 16-20 saat çalışarak kitabını yazdığını ifade etti. Bu kitapla İzmir’in EXPO 2020 yolculuğuna katkı sağlamayı hedeflediğini söyleyen Gürsoy, “Yazı yazmayı çok seviyorum. Uzun yıllar Yeni Asır, Gözlem, Barometre ve Dünya’da köşe yazılarım çıktı ancak kitap ve yazılarımdan para kazanmayı düşünmedim. Para alırsam sadece o alanda kalırdım, hedeflere ulaşamazdım. Kitap gelirlerini burs olarak Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi üniversitelere bağışladım. Kitaplarımın birçoğu, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin kütüphanelerinde kaynak olarak yer alıyor.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.