1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Çocukları Süleyman Demirel’i Unutmadı
Dünya Çocukları Süleyman Demirel’i Unutmadı

Dünya Çocukları Süleyman Demirel’i Unutmadı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 11. Türkçe Olimpiyatları'na katılan ABD, Ürdün, Bangladeş, Hindistan, Kamboçya, Maldiv ve Sri Lanka'dan gelen öğrencileri Güniz Sokak’taki konutunda ağırladı.

A+A-

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 11. Türkçe Olimpiyatları'na katılan ABD, Ürdün, Bangladeş, Hindistan, Kamboçya, Maldiv ve Sri Lanka'dan gelen öğrencileri Güniz Sokak’taki konutunda ağırladı.

Ziyarette Demirel’e, bir de sürpriz yapıldı. 1997 yılında Cumhurbaşkanlığı sırasında Bangladeş’e yaptığı seyahat sırasında Türk okulunda öğretmenlik yapan Süleyman Alptekin trafik kazası geçirmişti. Demirel, Alptekin’in Türkiye’ye cumhurbaşkanlığı uçağı ile götürülmesi talimatı vermişti. Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Türkiye’ye getirilen Alptekin’in ameliyatla alınan bacağının yerine protez takılmıştı. Aradan geçen 15 yıl sonra Süleyman Alptekin de olimpiyat çocuklarıyla Demirel’i ziyarete geldi.

Olayı anlatan Demirel, "Bangladeş’i ziyarete gittik. Ziyaretin ardından döneceğiz. Bize dediler ki öğretmen var, trafik kazası geçirdi, yaralı, Türkiye’ye gidecek, siz uçağınızda götürür müsünüz? Ben dedim ki uçağımızda yatacak bir kişilik yer var. Uzun seyahat, oda cumhurbaşkanına ait. Ben kendi yatağımızı Süleyman'a veriyorum, getirin Süleyman'ı. Süleyman’ı yaralı yaralı oradan getirdik. Çünkü Süleyman’ın orada gördüğü vazife Türkçeyi oradaki çocuklara öğretmek. Önemli görev yapan kişi; bizim de muhabbetimiz, sempatimiz ve sevgimiz vardı. Şimdi Süleyman’ı seneler sonra görmekten mutluyum.” diye konuştu. 15 yıl sonra Bangladeş’ten yaralı olarak getirdikleri öğretmeni görmekten mutluluk duyduğunu belirten Demirel, olimpiyat çocuklarını hoş geldiniz diye selamladı.

DEMİREL'E 15 YIL SONRA MİNNET ZİYARETİ

O günden sona anne ve babasının Süleyman Demirel için dua ettiğini belirten Süleyman Alptekin ise “Ben her adımımda sizi hatırlıyorum. Sizin yaptırdığınız protezle yürümeye çalışıyorum. Onun dışında vazife yaptığım ülkede küçük bir villada okulumuz vardı. Siz oradaki yetkililerden rica etmiştiniz, bize büyük bir arazi vermişlerdi. Büyük bir kompleks yapıldı ve binlerce öğrenci eğitim görüyor. Bütün bunlar aklıma geldiğinde size minnet borçlu olduğumu ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bangladeş’te 5 -6 Türk okulu bulunduğunu, oradan öğretim üyelerinin Türkiye’ye geldiğini belirten Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Olimpiyatları Düzenleme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Şerif Ail Tekalan da “11. Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2000'den fazla öğrenci ve 1000'e yakın öğretmen katıldı. Şiir, şarkı, kompozisyon, kendini ifade etme gibi birçok alanda olimpiyat düzenlendi. 1-16 Haziran arasında tertiplenen organizasyonlar 55 şehirde düzenleniyor. Şehirlerin stadyumlarında yapılıyor. Halkımız bu öğrencileri bağrına basıyor, öğrenciler halkın kendilerine gösterilen teveccühü ömür boyu unutmuyorlar.” dedi.

Çok önemli bir hizmet yapıldığını ifade eden Süleyman Demirel, “Bu hizmeti devamlı bir şekilde yapıyorsunuz, sizi tebrik ediyorum. Çocuklara da hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizler dünya çocuklarını kendi çocuklarımız olarak sayarız, bizim milletimiz çocukları sever, hepiniz bizim çocuklarımızsınız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ürdünlü Hamza Muhammed İsa geçtiğimiz günlerde vefat eden Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in ruhu için Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından ABD’den gelen Elizabet izimli öğrenci şiir okudu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrenciler Demirel’in evinden ayrıldı. CİHAN

Dünya çocukları Süleyman Demirel’i unutmadı

Dünya çocukları Süleyman Demirel’i unutmadı

Dünya çocukları Süleyman Demirel’i unutmadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.