1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yakutiye'de Asfaltsız Sokak Kalmayacak
Yakutiyede Asfaltsız Sokak Kalmayacak

Yakutiye'de Asfaltsız Sokak Kalmayacak

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, altyapı sorunları nedeniyle ESKİ, TEDAŞ, TELEKOM gibi kamu kurumlarının kazıları ile kışın bozulan cadde ve sokaklarda asfalt yol çalışması başlattı.

A+A-

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, altyapı sorunları nedeniyle ESKİ, TEDAŞ, TELEKOM gibi kamu kurumlarının kazıları ile kışın bozulan cadde ve sokaklarda asfalt yol çalışması başlattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, iki ay içerisinde ilçede asfaltsız yol bırakmayacaklarını söyledi.

Ali Korkut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışma takviminde özellikle ESKİ’nin alt yapı çalışmalarının kendilerini zorladığını belirtti. Başkan Korkut, "Asfalt programımız, bizim dışımızdaki kurumların çalışmalarını da dikkate alarak hazırlandı. Bazı mahallelerde taş çalışması yapacağız. Birçoğunda asfalt çalışmamız olacak. Ağırlık olarak Şükrü Paşa semtinde asfalt çalışmalarımız ağırlık kazanacak. Burada yeni açılan yollar, alt yapı sorunlarından kaynaklanan bozulmalar nedeniyle epey bir alanda asfalt yapmak gerekiyor. İyi bir planlama ile 45 gündü asfaltsız sokak bırakmamayı hedefliyoruz. Yer yer ortaya çıkabilecek alanlar da bir süreç içerisinde yapılacaktır." dedi.

Terminal Mahallesi'nde asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Korkut, dökülen asfaltın iyi kalitede olduğunu hatırlatarak, "Aslında döktüğümüz asfaltın asgari 8–10 yıl kalması gerekiyor. Ancak alt yapı sorunları nedeniyle hatlarda meydana gelen arızaların tamiri için asfalt deliniyor. Böylece bütün sokakta asfalt sorunu oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Asfalt programının ağırlıklı olarak Şükrü Paşa semtini kapsadığını belirten Korkut, Haziran ayı sonuna kadar Şükrü Paşa semtinde asfaltı olmayan sokak kalmayacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.