1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünyanın beğenisi Recep Tayyip Erdoğan
Dünyanın beğenisi Recep Tayyip Erdoğan

Dünyanın beğenisi Recep Tayyip Erdoğan

Uluslararası halkla ilişkiler firması Burson Marsteller, Facebook'ta dünya liderlerinin hesaplarındaki beğenileri analiz etti. Erdoğan, dünyanın en çok beğeni alan üç liderinden biri.

A+A-

Uluslararası iletişim ve halkla ilişkiler firması Burson- Marsteller, liderlerin Facebook hesaplarındaki mesaj ve fotoğraflara 2015'te yapılan beğenileri mercek altına aldı. 6 kıtada 110 ülkede 73 ofisle halkla ilişkiler ve iletişim hizmeti veren firmanın bu ay başında yürüttüğü çalışmada, 87 devlet başkanının, 82 başbakanın, 51 dışişleri bakanının kişisel Facebook hesapları incelendi.

MERKEL GERİDE KALDI
Çalışmada 193 BM üyesi ülkenin liderlerinin Facebook hesapları araştırıldı. Buna göre 169 ülke liderinin Facebook hesabı bulunuyor. 24 ülkenin lideri ise Facebook'ta bir hesap açmayı tercih etmedi. 512 Facebook hesabı incelenirken, bu hesapların 228'inin Facebook tarafından resmi hesap olarak onaylandığı belirlendi. Çalışmada liderler adına taraftarlarının açtığı hesaplar değerlendirme dışı tutuldu. ABD Başkanı Barack Obama, Facebook hesabına gelen "46 milyon 414 bin 177 beğeniyle" en çok beğenilen lider oldu. Obama'yı, Hindistan Başbakanı Narenda Modi'nin kişisel ve kurumsal hesabı izledi. Modi'nin kişisel hesabı ikinci, kurumsal hesabı ise üçüncü oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Facebook hesabı "7 milyon 991 bin 898 beğeniyle" dünyanın en çok beğenilen liderleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. Ancak Modi'nin iki hesabı olduğu düşünülürse beğenilen liderler arasında üçüncü sıraya oturmuş oldu. Erdoğan, Avrupa liderleri arasında birinci sıraya yerleşti. En beğenilen lider olan Erdoğan'ı İngiliz Kraliyeti, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in Facebook hesapları izledi. Erdoğan, her bir paylaşımı ortalama 127 bin 432 kez beğeni, paylaşım ve yorum alarak, Facebook'ta en etkin ikinci lideri olarak araştırmada yerini aldı. Facebook'ta en etkin lider ise Hindistan Başbakanı Narendra Modi oldu.

8 MİLYON AŞTI!
Araştırmanın yapıldığı tarihten sonra da Erdoğan'ın Facebook sayfası beğeni sayısı hızla yükselmeye devam etti. Son olarak Erdoğan'ın sayfası 8 milyon beğeni sınırını aştı. Facebook hesabında Erdoğan'ın programlarından fotoğraflar geniş yer tutarken, hayat hikayesi ve konuşmaları da yer alıyor.

TWİTTER VE INSTAGRAM'DA ETKİN
Erdoğan'ın sosyal medyada Facebook'un yanı sıra Twitter, İnstagram ve YouTube hesapları da yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından yönetilen hesaplarda, zaman zaman Erdoğan da kişisel paylaşımlar yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.