18 Aralık 2025
Altın 5953.344
BIST 11286.81
Dolar 42.7144
Euro 50.2409
Sterlin 57.1537
Ankara -5°C

Ege ve Akdeniz Beşik Gibi Sallanıyor!

Ege ve Akdeniz Beşik Gibi Sallanıyor!
Çukurova, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Yoğun Depremler Yaşanıyor!.
Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, Çukurova'da son 3 günde 100'ün üzerinde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Baki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin, Adana ve Osmaniye'de son 3 günde yoğun deprem hareketliliği yaşandığını belirtti.

Bölgedeki söz konusu sismik yoğunluğun dikkat çekici olduğunu vurgulayan Baki, "Halen devam eden bu depremlerin büyüklükleri 2,6 ile 3,7 arasında değişiyor. Bunlar, kırık ilerleme ve yırtılma hareketlerinden oluşuyor. Bu olay, 'deprem fırtınası' olarak adlandırılıyor. Kurban Bayramı boyunca bu hareketliliği izledik. Tüm yetkililerin, panik yaratmadan, bu hareketliliğe dikkat etmesi gerekli" dedi.

İzmir'in Selçuk ile Aydın'ın Kuşadası ilçeleri 10 gündür hafif şiddetteki depremlerle beşik gibi sallanıyor.

Selçuk'da bugün saat 12.05'te Richter ölçeğine göre 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaçici Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Selçuk olarak saptadığı deprem, yerin 5.4 kilometre altında meydana geldi. Can kaybı ve hasara neden olmayan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Geçen 11 Kasım'da Selçuk'ta meydana gelen ve Kuşadası'nda da hissedilen Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından her iki ilçede büyüklükleri 2.5 ile 3.7 arasında değişen 60'dan fazla sarsıntı meydana geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir