1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. EGELİ ETKİHABER: KARŞIYAKA'DA KAÇAK İŞYERİNE GEÇİT YOK!
EGELİ ETKİHABER: KARŞIYAKA'DA KAÇAK İŞYERİNE GEÇİT YOK!

EGELİ ETKİHABER: KARŞIYAKA'DA KAÇAK İŞYERİNE GEÇİT YOK!

"Egeli Etkihaber" kaleme aldı!...

A+A-

İzmir'i bilen Karşıyakayı da çok iyi bilir. İzmir'in incisidir Karşıyaka, İzmir'i İzmir yapan büyük ilçelerinden biridir. Hal böyle olunca da Karşıyaka'nın sorunları da çok oluyor. İlçenin en büyük sorunları ne derseniz sizlere birinci sırada adeta kırda açan papatya misali kaçak işyerlerini örnek gösterebilirim. Ha derseniz 'sorun bu kadar büyükse belediye ne yapıyor' diye bakın onu da anlatabilirim sizlere.

GÖZ AÇTIRMADI!

Kaçak ve ruhsatsız işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi, 4 yıl boyunca, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere göz açtırmadı. 1700 ruhsatsız işletme mühürlendi, 585 tanesi tahliye edildi, 2 bine yakın işletme ise ruhsatlandırıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.

SIKI DENETİM

Kaçak ve ruhsatsız işletmelere yönelik denetimlerini yerel seçimlerden bu yana aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahiplerine göz açtırmadı. Bu süreçte kaçak olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 4 bin 150 işletmeden 1700’ü mühürlendi, 585 tanesi ise tahliye edildi. İşletme sahiplerini ikna etme yöntemini de uygulayan Karşıyaka Belediyesi ekipleri, 1865 dükkanın da ruhsatlandırılmasını sağladı.

CEZA YERİNE İKNA

Zabıta ve Ruhsat- Denetim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekiplerin yasal işlem uygulamak yerine ikna etme çabalarının da devam edeceği belirtildi. Bu süreçte, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün 4 bin yeni işletmeye ruhsat verdiği de ifade edildi.

'ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızda 25 bine yakın işyeri var. Bu işletmelerin önemli bir kısmı ruhsatlı olsa da bizim hedefimiz, ruhsatsız ve kaçak tek bir işletme bırakmamak. Bu hedefe, ceza aşamasına gelmeden ve kimsenin kapısına kilit vurmadan ilerlemeye çalışıyoruz. Bilgilendirmeyle, yol göstererek, kolaylık sağlayarak bu konuda esnafımızın yanında olurken; onlardan da işbirliği yapmalarını, yasalara ve kurallara uygun şekilde çalışmalarını istiyoruz. Kurallara uyanları, örnek işletme plaketleri asarak ödüllendiriyoruz. Hem esnafımızın hem de halkımızın huzuru için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürecek, kaçak faaliyetlere geçit vermeyeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı hem cesur hem de uzlaşmacı tavrından dolayı Egeli Etki Haber olarak kutlarız. Kimsenin bu güzel ilçede yasal olmayan şekilde işletme kurmasına tahammül edemeyiz. Daha doğrusu Karşıyakayı illegal rant oluşumlarına açamayız. Haksız mıyım?

 

"EGE'NİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN...."

karsiyaka_6905-(1).jpgkarsiyaka_1633-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.