1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ELAZIĞ'A YENİ BULVAR
ELAZIĞA YENİ BULVAR

ELAZIĞ'A YENİ BULVAR

Elazığ Belediyesi, şehrin doğusunda yer alan Kızılay Mahallesi’ne çevre yoluna alternatif olarak yeni bir bulvar kazandırmaya hazırlanıyor..

A+A-

Elazığ Belediyesi, şehrin doğusunda yer alan Kızılay Mahallesi’ne çevre yoluna alternatif olarak yeni bir bulvar kazandırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, yol genişletme çalışması için Kazım Karabekir Caddesi’nde istimlâk edilen evlerin yıkımı yapıldı.

Elazığ’ın en eski yerleşim yerlerinden olan Kızılay Mahallesi’nde gerçekleştirilen bulvar ve yol genişletme çalışmasında istimlâk edilen evlerin yıkım törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarı ile mahalle sakinleri katıldı. 2 bin 350 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğe sahip yolun, etüt proje müdürleri tarafından yol genişletme ve bulvar çalışması kapsamında, 9 ev 1 iş yeri ve 3 depo ve 4 adet bahçe istimlâk edildiğini ifade eden Polat, şu anda 2 evin istimlaki son olarak tamamlandığı için yıkım işlemlerini başlattıklarını belirtti. Başkan Selmanoğlu ise törende yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bölünmüş yolumuzun istimlâk çalışmaları devam ediyordu ve son olarak 2 evin de istimlakının tamamlanmasıyla bulvarda yeni bir hız kazanmış olacağız. Bugün yine 2 evin istimlakıyla bulvarımızı kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Fen İşleri ve Etüt Proje Müdürlüğü çalışanlarımızı da gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve bulvarımızın Elazığımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Elazığ Valisi Muammer Erol da Doğukent Mahallesi başta olmak üzere göç nedeniyle Elazığ’a gelen ailelerin yoğunlukta olduğu mahallerden birisinin de Kızılay Mahallesi olduğunu, belediyenin sosyal belediyecilik adına yaptığı çalışmalardan birinin de burada hayata geçtiğini ifade etti. Erol, şöyle devam etti: "Başkanımızın söylediğine göre bu yolun devamında yine bulvar kapsamında bir de köprü belediyemiz tarafından yapılmış durumda ve bu köprü eskiden 5 metre genişliğindeyken şimdilerde burası 30 metre genişliğe sahip bir alan haline gelmiş durumda. Başta başkanımız olmak üzere belediyemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, çünkü kamulaştırma çalışmalarında yaşanan zorluklar burada verilen zorluklardan daha fazla ve Allah yardımcıları olsun, bulvarımız da Kızılay Mahallemize hayırlı olur inşallah.”

Konuşmaların ardından, yıkım töreni yapılarak Kızılay Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulvar çalışmalarına devam edilirken, Vali Erol, Başkan Selmanoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra bulvar yapımı kapsamında yapılan yeni köprüde incelemelerde bulundular.



CİHAN

Elazığ'a yeni bulvar

Elazığ'a yeni bulvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.