1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elazığ'da Öğrencisi Tarafından Bıçaklanan Öğretmen Yoğun Bakımda
Elazığda Öğrencisi Tarafından Bıçaklanan Öğretmen Yoğun Bakımda

Elazığ'da Öğrencisi Tarafından Bıçaklanan Öğretmen Yoğun Bakımda

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okuldan atıldıktan sonra mahkeme kararıyla geri dönen U.

A+A-

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okuldan atıldıktan sonra mahkeme kararıyla geri dönen U.E isimli öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'ı(54) bıçaklayarak ağır yaraladı. Çolak şu anda yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi`ne üye öğretmenler bıçaklanan meslektaşları Çolak için buğün öğretmenevi önünde toplanarak eylem yaptı.

Yaklaşık 300 öğretmen, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren öğretmen meslektaşlarının durumunun kritik olduğunu ifade ederek Milli Eğitim Bakanlığı ve il yöneticileri aleyhine `Öğretmene uzanan eller kırılsın` ve `Sizi de biz yetiştirmedik mi?` şeklinde slogan attı. Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, öğretmene şiddetin gün geçtikçe arttığını belirterek, Bakanlığın son dönemdeki eğitim politikalarının yanlış olduğunu ve durumun bu seviyeye gelmesinde ki en büyük sebep olduğunu kaydetti.

Bu tür vakaların tekrarlanması durumunda eğitim çalışanları olarak feryatlarını duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Talat Efe, Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak`a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Yasin Karakaya ise, çıkarılan yönetmeliklerden dolayı disiplinin okullar da altüst olduğunu ve öğretmenin sınıfta ders anlatamaz vaziyete geldiğini, öğrenciyi uyarmanın bile şiddet kabul edildiğini ifade etti.

Olayın bu seviyeye gelmesinde Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ve yargının payının olduğuna inandıklarını ifade eden Karakaya, 5 ay önce de aynı öğrencinin disiplin cezası ile okuldan uzaklaştırıldığını ve mahkeme kararıyla geri döndüğünü söyledi. Talat, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanlış davranışlar içerisinde bulunan öğrenciyi desteklediğini ve bu olayın yaşanmasına neden olduğunu, öğretmen Bilal Çolak için dua beklediklerini kaydetti.





CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.