1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elbistan'da 250 Kişi Kur'an Öğretecek
Elbistanda 250 Kişi Kuran Öğretecek

Elbistan'da 250 Kişi Kur'an Öğretecek

Okulların tatil edilmesiyle birlikte yaz Kur'an kursları için çalışmalar hız kazandı.

A+A-

Okulların tatil edilmesiyle birlikte yaz Kur'an kursları için çalışmalar hız kazandı. Müftülüğe bağlı tüm kuruluşlarda 24 Haziran tarihinden itibaren faaliyetlere hız veriliyor.

Elbistan Müftülüğü, yaz Kur'an kursları için hazırlıklarını tamamladı. 24 Haziran ile 23 Ağustos tarihleri arasında cami ve Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim okumaları yapılacak, aynı zamanda dini eğitim verilecek. Elbistan genelinde 250’yi aşkın personelin yaz Kur'an kurslarında görev alması bekleniyor.

Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, yaş grubunda yer alan büyük-küçük herkesi kurslara davet etti. Pat, “Yaz Kur'an kursları için bütün camiler, bütün Kur'an kursları ve Müftülüğe yakın İmam Hatip Lisesi'nde çalışmalar yapılacak. Müftülük bünyesinde, sözleşmeli, kadrolu, fahri 250’i aşkın personel bu işle meşgul olacak. Kurslara kayıtlar devam ediyor. 24 Haziran'da kurslara başlanacak. 23 Ağustos'ta kurslar sona erecek.” diye konuştu.

Bazı mezralardan da talepler geldiğini ifade eden Müftü Abdussamet Pat, “Talep geliyor, ancak kurum olarak 15 ve üzeri öğrenci bulunması durumunda Kur'an öğreticisi gönderebileceğiz. Bu yönde talepte bulunacaklar bu sayıyı dikkate almak durumundadır. Şimdiden herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir yaz dönemi diliyorum.” ifadesini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.