CHP hükümetin yeni temel eğitim yasasını protesto için Tandoğan’da yaptığı mitingin ardından muhalefetini meydanlarda sürdürme kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Seçimden seçime halkın önüne çıkma dönemi bitti. Düzenli olarak alanlarda olacağız. İlk miting Zonguldak’ta ‘emek ve özgürlük’ için yapılacak. Bu yaz bize tatil yok” dedi. CHP’nin bundan sonra izleyeceği stratejiyi Cumhuriyet’e anlatan Toprak, “Tandoğan’da 4+4+4 yasasına karşı sahaya indik. Bir daha da çekilmeyeceğiz. Halkla yan yana, omuz omuza olacağız. Yeni miting 5 Mayıs’ta kara elmas memleketi Zonguldak’ta. Adını ‘emek ve özgürlük mitingi’ koyduk. Hem oradaki madencilerle dayanışma içinde olacağız, iş güvencesini işleyeceğiz. Hem de milletvekilimiz Mehmet Haberal’ın özgürlüğü için haykıracağız” dedi.
Zonguldak’ın ardından bir Orta Anadolu kentinde “tarım mitingi” de düzenleyeceklerini belirten Toprak, “Artık seçimden seçime halkın karşısına çıkmak dönemi bitti. Seçimlere iki yıl var. Ama biz şimdiden başlıyoruz, il il dolaşmaya, halka dokunup onların sorunlarına tercüman olmaya. Türkiye’nin her temel meselesi için bir ilimizde miting düzenleyeceğiz” diye konuştu.
“Bu yaz bize dinlenme yok” diyen Toprak, TBMM’nin tatil olacağı yaz aylarında da çalışmalarına devam edeceklerinin mesajını verdi. Toprak, “Halkın önceliği bizim önceliğimiz olacak. Vatandaşın işini, aşını kendimize dert edineceğiz. Ancak bu sayede, AKP’ye istikrar adı altında giden emanet oyları yeniden kazanabileceğimize inanıyorum” dedi.