1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eml Ek Binasına Bürokrasi Engeli
Eml Ek Binasına Bürokrasi Engeli

Eml Ek Binasına Bürokrasi Engeli

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde İl Özel İdare tarafından yaptırılacak Endüstri Meslek Lisesi ek binasına inşaatına, okulun arsası ile ilgili yapılması gereken yola terk işleminin bir türlü yapılamaması nedeniyle başlanamıyor.

A+A-

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde İl Özel İdare tarafından yaptırılacak Endüstri Meslek Lisesi ek binasına inşaatına, okulun arsası ile ilgili yapılması gereken yola terk işleminin bir türlü yapılamaması nedeniyle başlanamıyor. Arsa ile ilgili sorunun çözümü ise bürokratik engellere takılıyor. Eğitimciler, İl Genel Meclisi'nin iş teslimini yapıp inşaata başlanmasını bekliyor.

Orhangazi Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için yapılması planlanan 24 derslikli ek bina inşaatının ihalesinin 2 ay önce yapılmasına rağmen ihaleyi alan firmaya iş teslimi bir türlü yapılamıyor. Ödeneği hazır olan ve Mart ayında ihalesi yapılan Endüstri Meslek Lisesi inşaatını İl Özel İdaresi yapacak. Ancak, binanın yapılacağı arsa üzerinde yola gidecek bir bölümün terk işleminin resmiyete kavuşturulamaması nedeniyle ihaleyi alan firmaya iş teslimi yapılamıyor. Yola terk işleminin resmiyete kavuşmasını bekleyen İl Özel İdaresi, iş teslimini yapıp inşaatı başlatacak!..

Öte yandan, Endüstri Meslek Lisesi ek bina ihalesi ise bürokratik engel nedeniyle iptal aşamasına geldi. Endüstri Meslek Lisesi’nin 30 dönümlük arsası üzerinde küçük bir bölümün yola terk işleminin resmiyete kavuşmaması halinde ihalenin iptal edilebileceği iddia edildi. İl Özel İdaresi'nin iş teslimini bu durumda da yapıp inşaatı başlatabileceği kaydedildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.