1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Golf Kulübü: Golf Sahası Bursa’ya Ekonomik Kazanç Sağlar
Golf Kulübü: Golf Sahası Bursa’ya Ekonomik Kazanç Sağlar

Golf Kulübü: Golf Sahası Bursa’ya Ekonomik Kazanç Sağlar

Bursa Golf Kulübü adına konuşan Gürkan Kaya, Bursa'ya yapılması planlanan golf sahasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılacak golf sahası Bursa'ya ekonomik kazanç sağlar.

A+A-

Bursa Golf Kulübü adına konuşan Gürkan Kaya, Bursa'ya yapılması planlanan golf sahasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılacak golf sahası Bursa'ya ekonomik kazanç sağlar." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin golf sahası projesine Bursa Golf Kulübü’nden destek geldi. Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Bursa Golf Kulübü adına konuşan Gürkan Kaya, “Bursa’ya 18 delikli uluslar arası normlarda bir golf sahası kazandırmak kentimizin tanıtımına, turizm gelirlerinin artmasına ve spor kültürümüzün gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Gelecekte sağlıklı, erdemli, onurlu, akıllı, mantıklı, adaletli, dürüst, liyakatli, başarılı nesiller yetiştirmek istiyorsak bugünden itibaren golf sporuna hak ettiği değeri ve önemi vermek zaruriyetindeyiz.” diye konuştu.

Dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını ve bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğine dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

“ABD ekonomisinin yüzde 1.64’ü, yani196 milyar dolar ile golf endüstrisinden oluşmakta, İspanya 5 milyar Euro, Türkiye ise 100-150 milyon Euro golf endüstrisinden gelir elde etmektedir. Bursa 27 milyon golf sporu amaçlı seyahat eden turistlerden niçin pay almasın ve neden pay almak için gerekli yatırımları yapmasın.”

Kaya, İngiltere'de bin 200, İsveç'te 600, İspanya'da 400, Portekiz'de de 160'ın üzerinde golf sahası bulunurken Türkiye’de sadece 23 adet golf sahası bulunduğunun altını çizdi.

Bursa’nın coğrafi özelliği dolayısıyla Karacabey gibi pek çok bölgede USGA - United States Golf Association standartlarında uluslar arası bir golf sahası kurulabileceğini ifade eden Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Üyelerimizden Tülay Şener ve Fatih Şenel ile birlikte 16-28 Şubat 2013 tarihlerinde Türkiye Golf Federasyonu’nun İstanbul Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda düzenlenen 1. Kademe Golf Antrenörü Yetiştirme Kursu eğitimlerini tamamladık. Kentimizde bir golf destinasyonu oluşabilmesi adına bilimsel ve teknik konularda üzerimize düşen her türlü desteği sağlamaya hazırız.”
CİHAN

Golf Kulübü: Golf sahası Bursa’ya ekonomik kazanç sağlar

Golf Kulübü: Golf sahası Bursa’ya ekonomik kazanç sağlar

Golf Kulübü: Golf sahası Bursa’ya ekonomik kazanç sağlar

Golf Kulübü: Golf sahası Bursa’ya ekonomik kazanç sağlar

Golf Kulübü: Golf sahası Bursa’ya ekonomik kazanç sağlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.