17 Aralık 2025
Altın 5943.719
BIST 11338.73
Dolar 42.7196
Euro 50.0583
Sterlin 57.0353
Ankara -2°C

Erbakan'dan 28 Şubat yorumu

Erbakan'dan 28 Şubat yorumu
''Biz hiçbir zaman intikamdan yana değiliz."

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, ''Biz hiçbir zaman intikamdan, cezalandırmadan yana değiliz. Önemli olan bu olayların gerçekleşmesinin önlemlenmesi ve bu gibi olaylara insanların yeniden alet olmamasıdır'' dedi.

Erbakan, Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şubesi'nin etkinliğinde, gazetecilerin, 28 Şubat soruşturmasına ''Müdahil olacak mısınız'' sorusu üzerine, davaya müdahil olamayı henüz düşünmediklerini, kendilerinin de süreci sadece izlediklerini söyledi.

Atılan adımın bundan sonra böyle bir şey olmaması açısından caydırıcı olması için önemli bir adım olduğunu kaydeden Erbakan, ''İnşallah adalet yerini bulur. Bundan sonra böyle bir şey olmaması için caydırıcı olması için önemli bir adım olarak da görüyoruz. Ama her zaman söylediğimiz gibi, biz hiç bir zaman intikamdan, cezalandırmadan yana değiliz. Önemli olan bu olayların gerçekleşmesinin önlemlenmesi ve bu gibi olaylara insanların yeniden alet olmamasıdır. Merhum liderimizin dediği gibi onların şuurlandırılması ve eğitilmesi gerekli. İnşallah, bunlarda en kısa zamanda gerçekleşir'' diye konuştu.

Türkiye üzerinde planlar yapan dış güçlerin etkisinin ülke üzerinden kaldırılmasının önemli olduğunu belirten Erbakan, şöyle devam etti:

''Bu planlara alet olanlar, 'Biz bir plana alet olduk, pişmanız, meğerse ne kadar hata etmişiz' diyorlar. Dolaysısıyla bu dış güçlerin, bunları planlayanların etkisinin Türkiye üzerinden kaldırılması çok önemli. Bu planlara, etkilere karşı uyanık, şuurlu insanların yönetimde olması çok önemli. Milletimiz, yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz, ırkçı emperyalizm dış güçlerin bu oyunlarının farkında olurlar, bundan sonra bu planlara alet olmazlar. Çünkü sonradan son pişmanlık fayda vermiyor. Ne kadar bunun farkına varmaları iyi bir şeyse de, olan milletimize oluyor, ülkemize oluyor ve çok büyük bir zaman kaybı oluyor.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir