1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Alkol Yasaklandı Diyenler Yalancı
Erdoğan: Alkol Yasaklandı Diyenler Yalancı

Erdoğan: Alkol Yasaklandı Diyenler Yalancı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı’nda geçen hafta Meclis’ten geçen alkol düzenlemesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı’nda geçen hafta Meclis’ten geçen alkol düzenlemesine yönelik eleştirilere cevap verdi. "İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vakıa, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" diyerek CHP’yi eleştiren Erdoğan, bugün birçok hastalığın anasının alkol olduğunu vurguladı.

AK Parti Haftalık Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, alkol düzenlemesinin “inancı nedeniyle yapıyor. İslam böyle emrettiği için yapıyor.” şeklinde başka yerlere çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Erdoğan, “Bir defa secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vakıa, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?” diye sordu.

Düzenlemeyle hükümetin ortaya tercihler koyduğunu, alkolü veya sigarayı kökünden yasaklama gibi bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Anayasamızın 58. maddesi, gençliğin korunması ile ilgili madde bizden önceki iktidarlar tarafından yapılmış ve bu maddenin uygulanmasına yönelik eksikleri giderecek bir adım atıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 nesline böyle önemli bir zemini, böyle bir adımı atmak suretiyle iklim, atmosfer kazandırdığınız için ben burada emeği geçen tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ALKOL YASAKLANDI DİYENLER YALANCI"

Alkol düzenlemesini, çocuklar, gençler, sağlıklı nesiller yetiştirmek için yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Biz bu düzenlemeyi milli ve manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanımızı geleceğe baksın diye yaptık. Bunların yanında biz bu düzenlemeyi Anayasa'nın bize yüklediği, gençleri zararlı alışkanlıklardan koruma vazifesinin bir gereği olarak yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin.” dedi.

Günlerdir yurt içinde ve dışında ‘Türkiye'de alkol yasaklandı' diye propaganda yapıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bir kere bunu söyleyenler en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık, 10 buçuk yıldır hiç kimsenin yediğine içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız, karışana da müsemma göstermeyiz. Bizim yaptığımız sadece ve sadece düzenlemedir. Üstelik bu düzenleme gelişmiş demokratik ülkelerdeki düzenlemelerin benzeri, hatta oradaki kısıtlamaların dahi gerisinde bir düzenlemedir. Bunlar hangi dünyada yaşıyorlar. Biz uzayda yaşamıyoruz, dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada hangi ülkede ne oluyor ne bitiyor bunların hepsini yakından biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Alkolün özendirilmesine tepki gösteren Erdoğan, bu konuda ilginç de bir örnek verdi: "Arkadaşlarım aktardılar; daha bu hafta sonu bir piknik yerinde, baba çocuğunu parka getiriyor, salıncağa bindiriyor, elinde de bira şişesi. Senin çocukların önünde bunu yapmaya ne hakkın var? Hadi kendi çocuğuna karşı acımasız davranıyorsun da başka çocuklara bunu göstermeye, özendirmeye ne hakkın var? Aynı şekilde trafikte bu sebeple yaşadığımız acının haddi hesabı yok. Ölüm gelmeden önce tedbirimizi almaya mecburuz. Trafikte kazalar olduğu zaman şoför koltuğunun altında veya yanında şişeleri polislerimiz bulur. Evde anne feryat eder. Ama anne sen daha önce çocuğunun ne yaptığına hiç bakıyor muydun? Çocuk, genç kafayı buluyor, bu şekilde yola çıkıyor. Peki bir başka arabayla çarpıştığında o arabayı kullanan insan alkolik değil. Ama bu alkolik. Bu kaza neticesinde alkolik olmayan insanın ne günahı var. Bir devlet olarak biz buna karşı bir tedbir almak zorunda değil miyiz? Bu ülkede trafik terörü denilen bir vahşet var. Bu trafik terörüne karşı tedbirimizi almamız lazım. Trafik terörünün de en önemli sebeplerinden bir tanesi alkollü olarak araç kullanmaktır. Bunlara biz seyirci mi kalalım tedbirlerimizi almayalım mı? Bu tarihi bir adımdır. İnanıyorum trafik kazalarını da ciddi manada azaltacaktır. Hastalıklarda ciddi bir düşüş kaydedilecektir. Bunları da zaman zaman açıklama imkanını bulacağız."

"NE OLDU BİTTİSİ, KAÇ YILDIR BUNUN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Bazı sokaklarda, caddelerde belli bir saatten sonra çocukların, kadınların dolaşma imkanının olmadığını anlatan Erdoğan, bu konuda kendi yaşantısından örnek verdi: “Ben İstanbul'da büyüdüm. Üstelik Kasımpaşa'da doğdum, büyüdüm. Beyoğlu'nu çok iyi bilirim, caddelerini, ara sokaklarını çok iyi bilirim. Oralarda nelerin olup bittiğini çok iyi bilirim. Dolayısıyla bu konularda deneyimim iyidir. Tüm bunlara karşı ne gibi tedbirler alınması gerekir? Bu konuda bazı köşe yazarları onu yazıyor, ‘bu bir oldu bittiye getirilmemeliydi' diyor. Ne oldu bittisi ya? Biz kaç yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz ve bütün bu çalışmalardan sonra biz bu noktaya geldik. İşlerine geldiği zaman oldu bitti değil, işlerine gelmezse oldu bitti. Biz oldu bittiye getirmiyoruz. Gayet güzel bir şekilde bunların üzerinde çalışılmıştır, ehli olanlar bunların üzerinde çalışmıştır.”

"İÇECEKSEN EVİNDE İÇ"

Aile içi şiddet, boşanma, geçimsizlik gibi kötülüklerin altından bağımlılık çıktığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Zaten kafayı bulduğu zaman bakıyorsun, bir de aşırı gittiyse tekme tokat evde hanımını duman ediyor. Bunlar birer vakıa ya, yaşanan şeyler. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Anneler babalar feryat ediyor. AMATEM'lerin önünde çaresizce bekleşiyorlar. Bunların adedini artırın diyorlar. Asıl olan bunların adedini artırmak değil, önemli olan bataklığı kurutmak. Biz bataklığı kurutmaya çalışıyoruz. Sivrisinek avlamakla bu iş bitmez. İdeolojik yaklaşımlarla, sağduyudan uzak reaksiyonlarla böyle bir düzenlemeye karşı çıkılamaz.” dedi.

Alkol düzenlemesinden AK Parti’yi eleştiren CHP’ye de yüklenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben CHP'nin yönetimine şunu söylüyorum. Siz de aynı şekilde devam edin. Ama CHP'ye gönül veren kardeşlerime de diyorum ki sakın bunların izinden gitmeyin. Hiç kimse alkolü bir kimlik meselesi haline getirmemelidir. Çıkan düzenleme hiç kimsenin kimliğine, ideolojisine, yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. Bunu bu şekilde algılayanlar yanılgı içindedir. Bunu bu şekilde lanse edenler art niyetlidir. İçeceksen yine git alkolünü al, alkollü içkini al evinde iç. Aynı şekilde şu anda bildirilen, belirlenen her şey ortada. Yine git neyi içeceksen gene iç. Biz buna karşı değiliz.”

Bazı belli yerlerde, belli saatlerde, camilerin, okulların 100 metre mesafede alkola müsaade etmediklerinin altını çizen Erdoğan, “Dünyada, kiliselerde 180-190 metre mesafe kaydı koyan ülkeler var. Bizimki 100 metre. Biz hassasiyeti gerektiren bir adım atıyoruz: Bize nice anneler babalar gelip 'okulların etrafı tinercilerle dolu' demişlerdir. 'Çocuklarımızı alıp yakın çevredeki evlere götürmek suretiyle esrar bağımlılığı sağlayan yerler var' demişlerdir, şikayet etmişlerdir. Biz buralara emniyet olarak baskınlar yaptık, ciddi olarak bunları temizledik. Yapmayalım mı, izleyelim mi? Kusura bakmasınlar biz şu anda bu devleti, bu ülkeyi yönetiyorsak yapılması gereken neyse biz gençliğimizi sevdiğimiz için bunları yapıyoruz ve yapacağız. Bu düzenleme bir yasak değildir. Bu düzenleme yaşam tarzlarına ve kimliklere bir müdahale değildir. Bu düzenleme çocuklarımız ve gençlerimiz için daha aydınlık ve sağlıklı bir geleceğin zeminidir.” şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasında düzenlemeye destek veren MHP’ye de teşekkür etti.

AVRUPA BÖLGELER MECLİSİ BAŞKANI SEÇİLEN BOZATLI'YI KÜRSÜYE ÇAĞIRDI

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda hayatını kaybeden Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'e Allah'tan rahmet dilerken, Süleyman Demirel'e de başsağlığı diledi.

Erdoğan daha sonra Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı seçilen AK Parti İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi Dr. Hande Özsan Bozatlı'yı kürsüye davet etti. Dr. Hande Özsan Bozatlı'nın kürsüye gelişi sırasında bir korumanın Bozatlı'yı engellediğini gören Erdoğan, "Bırak, bırak" diye korumayı uyardı.

Başbakan Erdoğan'a çiçek takdim eden ve kısa bir konuşma yapan Hande Özsan Bozatlı, konuşması sırasında çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Şu an çok büyük gurur duyuyorum, ülkemle gurur duyuyorum, Sayın Başbakanımla gurur duyurum. Partimle gurur duyuyorum, bana destek veren herkesle gurur duyuyorum. Allah bizi utandırmasın." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca daha once Süper Lig’e yükselen Kayseri Erciyesspor ile Çaykur Rizespor’u tebrik ettiğini hatırlatarak, Süper Lig'e yükselen Torku Konyaspor'u da tebrik etti. Torku Spor'un Manisaspor'u yenerek Süper Lig'e çıktığına gönderme yapan Erdoğan, salonda bulunan Bülent Arınç'ı da güldürecek şekilde "Manisa herhalde düzelemeyecek. Nasıl olsa şu anda Manisa'yı temsil eden Akhisarspor var Süper Lig'de." dedi. Başbakan Erdoğan, grup toplantısının sonunda başka partilerden AK Parti’ye geçenlere rozetlerini taktı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.