Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayramın birinci gününde yaptığı ilçe ziyaretlerinin 6. durağı Kartal oldu. İlçe halkı tarafından sevgiyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlardan referandumda 'evet' oyu kullanmasını istedi. Referandumda 'hayır' diyen kesimin darbe anayasasını savunduğunu aktaran Erdoğan, 12 Eylül'de bedel ödemeyenlerin 'hayır'da birleştiğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsünü ben çözerim" sözünü hatırlatan Erdoğan, inanç özgürlüğünün önünü açmak için başörtüsü konusunda anayasa değişikliği yaptıklarını fakat CHP'nin bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirdiğini dile getirdi. Muhalefeti 13 Eylül'de başörtüsü konusunda çözüme davet eden Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu samimi ise, MHP yan çizmezse buyurun 3'ümüz bir araya gelelim bu işi çözelim. Bunu meclisteki tüm milletvekilimizle destekleriz." diye konuştu.
KONVOYUN YOL KENARINDA DURMASI HEYECANLANDIRDI
Kartal mitinginin ardından Pendik'e doğru yola çıkan Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan otobüs E-5'te yavaşlamaya başladı. Daha sonra otobüs durdu. Başbakanın sağlık konusunda bir sıkıntı yaşanmış olabileceği ihtimali habercileri heyecanlandırırken, duraksamanın yemek molası nedeniyle verildiği öğrenildi. Yol kenarında verilen mola yaklaşık 15 dakika sürdü. Daha sonra konvoy ilçe ziyaretleri için tekrar hareket etti.