Barış ve Demokrasi Partili Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK davasında Kürtçe savunma yaptığı için sanıkların bırakılmadığını savunarak, "Başbakana sormak istiyorum; içerideki bayan arkadaşlarımız başörtülü olsaydı ve hakim savunmalarını yaptırmasaydı acaba ne yapardı?" diye konuştu.
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK ile ilgili davanın 17. duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Tutuklu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesine getirildi. Duruşmaya 79'u tutuklu, 18'i tutuksuz 97 sanık katıldı. Duruşmayı izlemeye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Milletvekilleri Ayla Akat, Emine Ayna ve Sabahat Tuncel de geldi.
Adliyeye girişte gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, 104 sanığın anadilleriyle savunma yaptıkları için tutukluluk hallerinin devam ettiğini savunarak, "Herkesin kendi anadilinde savunma yapmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız iki kelime Kürtçe konuşuyor diye tutuklanıyorlar. Dışarıda onlara destek vermek amacıyla gelen insanları da dövüyorlar." iddiasında bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsünü kamusal alana yaymak istediğini savunan Demirtaş, "Başbakan'a sormak istiyorum; içerideki bayan arkadaşlarımız başörtülü olsaydı ve hakim savunmalarını yaptırmasaydı acaba ne yapardı? Bu çifte standarttır, kamusal alanda başörtüyü savunan Başbakan, acaba başörtüyle savunmayı destekler miydi? Domuz bağıyla yüzlerce kişiyi öldüren kişiler, bugün sokaklarda serbest dolaşırken arkadaşlarımız iki kelime Kürtçe konuştu diye tutuklulukları devam ediyor. Kürtleri mahkemelere doldurup, Kürtleri susturamazsınız. Bu kentteki halkın yüzde 90'ından fazlasının ana dili Kürtçe. İçeride 3 tane hakim Kürtçe konuşamazsınız diye diretiyor." açıklamasında bulundu.