''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.
Bu arada, Ahmet Şık'ın Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı'ndaki evindeki arama avukatlarının da katılımıyla sürüyor. Şık'ın çalıştığı özel bir üniversitedeki bürosunda da arama yapıldığı bildirildi.
Öte yandan, polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.
Oda TV yazarı gözaltına alındı
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Sait Çakır gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Üsküdar'daki evinde yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Sait Çakır hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Odatv'de yazıları yayınlanan Çakır'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine götürüldüğü bildirildi.
Öte yandan, soruşturma kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evindeki aramanın sürdüğü, Küçük'ün bilgisayarlarının yedeklendiği, belgelerinin incelendiği bildirildi.