18 Aralık 2025
Altın 5948.419
BIST 11286.81
Dolar 42.7226
Euro 50.2598
Sterlin 57.1029
Ankara -6°C

Ergin kardeşlere tahliye yok!!

Ergin kardeşlere tahliye yok!!
Kamuoyunda "Karagümrük çetesi' olarak bilinen organize suç örgütünün liderleri, "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin,.

Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında hükümlü Nizamettin Dal'ın işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili yargılanan Ergin kardeşlerden Nuri Ergin beraat etmiş, Vedat Ergin ise 20 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Bu karar, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılandığı dava İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen 8 Aralık'ta yeniden karara bağlandı. Mahkeme heyeti, Nuri Ergin'e ömür boyu, Vedat Ergin'e 20 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar da 12 yıl ile 20 yıl arasında ceza aldı. Bu dosya temyiz için Yargıtay'a yeniden gitti.

Ergin kardeşlerin avukatı Ergün Bademci, müvekkilerinin 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren, tutukluluk sürelerini sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereğince tahliyesine karar verilmesini istemiyle, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'tahliye' talebinde bulundu.

Avukat Bademci, dilekçesinde, 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'kasten adam öldürmeye azmettirmek' suçlamasıyla müvekkillerinin 2000 yılının Mayıs ayından beri tutuklu yargılandığını belirtti. Dilekçeyi inceleyen 8. Ağır Ceza Mahekemesi heyeti, talebi yerinde görmeyip reddetti. Mahkeme, red gerekçesinde, sanıkların yargılanıp ceza aldıklarını bu nedenle tahliye talebinin yerinde olmadığını belirtti.

Öte yandan Nuri Ergin, Uşak Cezaevi isyanına ilişkin davada 'ağırlaştırılmış müebbet' hapisle cezalandırıldı. Bu ceza Yargıtay tarafından da onaylandı. Kardeşi Vedat Ergin'in de kesinleşmiş 24 sene hapis cezası bulunuyor.

Bu arada Nuriş kardeşlerin başka suçlardan yargılandıkları İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de başvurduğu öğrenildi. Ancak Nuriş kardeşlerin kesinleşmiş cezaları olduğu için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilse bile cezaevinden çıkamayacağına dikkat çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir