1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eroğlu'ndan İstanbul'a İki Yeni Orman Ve 5 Milyon Fidan Müjdesi
Eroğlundan İstanbula İki Yeni Orman Ve 5 Milyon Fidan Müjdesi

Eroğlu'ndan İstanbul'a İki Yeni Orman Ve 5 Milyon Fidan Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da bu yıl sonuna kadar toplam 5 milyon adet fidanın daha toprakla buluşacağını söyledi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da bu yıl sonuna kadar toplam 5 milyon adet fidanın daha toprakla buluşacağını söyledi. Vatandaşların rahat nefes alabilecekleri ve aileleriyle birlikte tabiatla iç içe olabilecekleri alanlar tesis etmek için yurt genelinde başlatılan şehir ormanları projesiyle İstanbul'a da 2 yeni şehir ormanı kurulacağını belirten Eroğlu, “Avrupa yakasında Alibeyköy Barajı çevresinde 5 bin 200 dekar alana sahip Dünya Ormanı'nı kuruyoruz. Anadolu yakasında da Elmalı Gölü çevresindeki 8 bin 780 dekar alanda da Asya Ormanı kurulması için çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada geçmişte çınar ve erguvan ağaçlarıyla özdeşleşen İstanbul'da ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "1990'lı yılların başında İstanbul'da yaşanan büyük susuzluk sebebiyle ağaçlandırma faaliyetlerine gerekli ehemmiyet verilemiyordu. Vatandaşlar içecek su bulamazken, çevre faaliyetleri gündemde bile değildi. Haliç'in durumu içler acısıydı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde İstanbul ilk olarak özlemini çektiği suya kavuştu, ardından başlatılan yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde caddeler, sokaklar, sahiller ve bütün yol kenarları ağaçlandırıldı. Haliç’in bugünkü muhteşem görünüme kavuşmasında o dönem gerçekleştirilen yeşil kuşak ağaçlandırma faaliyetlerinin büyük rolü oldu.” diye konuştu.

"İSTANBUL'U AĞAÇLANDIRMAK İÇİN 1997'DE 'İSTANBUL AĞAÇ VE PEYZAJ A.Ş' KURDUK"

Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemde İstanbul’un su problemini çözüme kavuşturmasının ardından, su havzalarında yeşil kuşak oluşturmak maksadıyla büyük bir ağaçlandırma faaliyeti başlattıklarını da hatırlatarak, İstanbul'da fidan üretimi ve ağaçlandırma için ‘İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş’nin kurulduğuna dikkat çekti. Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul'un ağaçlandırılması maksadıyla 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir belediye iştiraki olarak kurulan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından da bugüne kadar 3 milyon 433 bin adet fidan toprakla buluşturulmuştur.”

"AK PARTİ DÖNEMİNDE İSTANBUL'A 12 MİLYON YENİ FİDAN DİKİLDİ"

Hükümetlerinin İstanbul’un ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem verdiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın İstanbul’da 2003-2012 yılları arasında 18 bin 152 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yürüttüğünü ve 2 ila 5 yaş arasında toplam 11 milyon 970 bin adet fidanı toprakla buluşturduğunu söyledi. Eroğlu, bu fidanların yaklaşık 6,5 milyonu Ağaçlandırma Seferberliği (2008-2012) kapsamında dikildiğini vurguladı. Seferberlik kapsamında okul bahçelerine 23 bin adet, yol kenarlarına 11 bin 500 adet, ibadethane ve mezarlıklara 2 bin 600 adet fidan dikildiğini belirten Eroğlu, seferberlik kapsamında 280 bin fidanın da bedelsiz olarak aziz İstanbullulara dağıtıldığını bildirdi.

"VATANDAŞLAR TABİAT İLE İÇ İÇE OLSUN DİYE 2 ŞEHİR ORMANI KURUYORUZ"

Vatandaşların rahat nefes alabilecekleri ve aileleriyle birlikte tabiatla iç içe olabilecekleri alanlar tesis etmek için başlatılan şehir ormanları projesiyle bütün Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da 2 adet şehir ormanı kurulacağını belirten Eroğlu, “Avrupa yakasında Alibeyköy Barajı çevresinde 5 bin 200 dekar alana sahip Dünya Ormanı kuruyoruz. Bu sahada kurulacak şehir ormanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın nezaretinde bütün çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Anadolu yakasında da Elmalı Gölü çevresindeki 8 bin 780 dekar alanda Asya Ormanı kurulması için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu şehir ormanlarının gayesi insanımızı modern şehir hayatının yoğun stresinden arındırmak, insanımızda çevre şuuru ve tabiat sevgisini canlandırmak, tarih şuurunu ve medeniyetimize aidiyet hislerini güçlendirmektir.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'U ORMAN ALANLARI 10 YILDA ARTTI

Yürütülen muazzam ağaçlandırma çalışmalarıyla 2002 yılında 2 milyon 418 bin 600 dekar olan İstanbul'un orman alanının 2012 yılında 2 milyon 609 bin 910 dekara yükseltildiğini belirten Eroğlu, bunun İstanbul'un yüzölçümünün yüzde 49'una tekabül ettiğini bildirdi. Eroğlu, "Birçok Avrupa şehrinden daha yüksek bir orana sahip olan İstanbul'da yeşil alanların arttırılması ve ağaçlandırma çalışmalarına bundan sonrada azami ölçüde ehemmiyet verilecektir." sözlerini dile getirdi.
CİHAN

Eroğlu'ndan İstanbul'a iki yeni orman ve 5 milyon fidan müjdesi

Eroğlu'ndan İstanbul'a iki yeni orman ve 5 milyon fidan müjdesi

Eroğlu'ndan İstanbul'a iki yeni orman ve 5 milyon fidan müjdesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.